Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Εικόνες,Video)

Του Μ. Αποστολόπουλου
Αυτή την ώρα ο δήμος μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο  "μπάχαλο". Είναι κοινή και πανθομολογούμενη η διαπίστωση ότι πλέον δεν λειτουργεί τίποτα (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων)

Από τη μια η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, οι πιέσεις να αλλάξουν τα πάντα με λαθεμένη οπωσδήποτε φιλοσοφία και αντίληψη όπως όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι καταλαβαίνουμε δεν μπορούν να επιτευχθούν "οι στόχοι".
Από την άλλη η άρνηση συνολική και οριζόντια όλων - και των αναγκαίων ακόμα - μεταρρυθμίσεων, που εδώ και πολλά χρόνια έχει ανάγκη ο δήμος αλλά δεν γίνονται.
Ο Δήμος δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, δεν δουλεύει. Τα πάντα και από τους πάντες έχουν καταλυθεί. Ο κοινός νους μας έχει εγκαταλείψει. Όλοι βρίσκονται "στα πολεμικά χαρακώματα".
  • Πού είναι η φωνή της λογικής; Τι θέλουμε τελικά; Πού πάει το σκάφος που λέγεται Δήμος Μαραθώνα;
  • Ποιος και γιατί δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΙ δημιούργησαν το οικονομικό πρόβλημα;
  • Ποιος και γιατί δεν απαντά ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;
  • Ποιος και γιατί δεν απαντά στο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕΣΑ για τα κλοπιμαία;
Είναι σίγουρο ότι όλοι έχουν ευθύνες για την κατάσταση. Αλλά όχι τις ίδιες και τούτο είναι το κρίσιμο. Τα "κλεμμένα" δεν τα καρπώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά τα λαμόγια.
Όπως και από τα σκάνδαλα δεν πλούτισε ο απλός κοσμάκης αλλά οι δυνατοί της τοπικής εξουσίας.
Αλλά ουδείς πλήρωσε και βεβαίως ουδείς αναμένεται να πληρώσει.
Επιστροφή όμως στο παρόν. Τώρα τι κάνουμε; Πού πάμε; Ποιες είναι προτάσεις στην κρίση; Υπάρχουν; Δεν μιλάμε βέβαια για τα ιδεολογήματα του δημάρχου και της λεγεώνας του.  
Είναι επείγον η απάντηση του Δήμου να είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Και άμεση. Κανένα περιθώριο δεν υπάρχει πλέον...
Εννοείται ότι μία αξιόπιστη πολιτική δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη της - ακόμα κι εάν διαφωνεί - το σημερινό στάτους. Δηλαδή τους πολιτικούς συσχετισμούς και την οικονομική κατάσταση.
Όπως δεν πρέπει τέλος - και κυρίως - να υποτιμήσει τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την συνέχιση αυτής της κατάστασης στον Δήμο μας.
Προβλέπονται εξελίξεις!
Άρχισαν τα όργανα εδώ και καιρό. Κύμα ανεξαρτητοποιήσεων από την Δημοτική Αρχή η οποία όπως φαίνεται διαψεύδει τις όποιες προσδοκίες για ένα καλύτερα αύριο στη περιοχή.
Η έλλειψη προγραμματισμού, οι αλόγιστες σπατάλες σε αμφιβόλου αξίας δραστηριότητες, ο υπερσυγκεντρωτισμός στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, η ακύρωση και η αναγκαστική απομάκρυνση αρκετών ικανών στελεχών και η διαπιστωμένη ανικανότητα διαχείρισης και άσκησης πολιτικής, έφεραν το Δήμο από τη χαμηλή πτήση που δυστυχώς επέβαλε σε συνθήκες πρόσκρουσης στο τραχύ έδαφος της διάλυσης.
Ο Δήμαρχος “χαριεντίζεται” στο Instagram μοστράροντας τον εαυτό του (αλλά  κανένα επίτευγμα για τον δήμο του). Με φανφάρες και τερτίπια φαντασιώνεται ένα Μονακό - Σαν Τροπέ για τον Δήμο του, μοιράζοντας "τενεκεδάκια" της Λεγεώνας -στους “φίλους” του- επιχειρώντας ανόητα να πουλήσει ένα προϊόν άνευ αξίας (εκτός Ιστορικής)  Ποιος ανόητος θα βάλει χρήματα σε αυτό το  κουφάρι…έτσι όπως είναι και ευρίσκεται?

Εξωφρενική η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής του Μαραθώνα για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Συμπληρώθηκαν 30 μήνες θητείας του Δημάρχου Μαραθώνα. Απολογισμός; ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ . Προβλήματα; Πολλά – μικρά, μεγάλα και χρονίζοντα!

  Μηδενικός απολογισμός της διαχείρισης Ψηνάκη. Η απόλυτη ομολογία του τίποτα…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ

Διόδια – Καμιά συμπαράσταση  καμιά συμμετοχή, καμιά καταγγελία, καμιά ουσιαστική ενέργεια ούτε ένα ψήφισμα, από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι στο γόνατο ο δήμαρχος της Νέας Μάκρης έστειλε ένα “ραβασάκι” στην εταιρία διοδίων για τους τύπους και με αυτό νομίζει ότι καθάρισε. Έτσι οι δύσμοιροι Βαρναβιώτες εκτός των δημοτικών τελών, εξακολουθούν να πληρώνουν και τα νέα αυξημένα διόδια.
 Αυτό είναι ένα πρόσθετο δείγμα της συνεχιζόμενης αδιαφορίας όλων των δημοτικών παρατάξεων στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Όπως,
Κ.α
Ανάρμοστη Συμπεριφορά - Αποπαίδια του Δήμου, Βαρναβιώτες και Γραμματικιώτες που ο Δήμαρχος Μαραθώνα δεν θέλει, ούτε να βλέπει ούτε να ακούει. Ενοχλητικά παρακολουθήματα, “πληβείοι” που απλώς πληρώνουν φόρους , δημοτικά τέλη κ.α. χωρίς καμιά ανταπόδοση.
ΖΗΤΩ!! ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δηλαδή οι ίδιοι εμείς που αν δεν κινηθούμε έξυπνα και συλλογικά θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε από τα αποτελέσματα των επιλογών μας.
Αντίδραση - Ο σχεδιασμός και η οργάνωση Λαϊκών Συνελεύσεων ή Επιτροπής δικαιωμάτων πολιτών σε Βαρνάβα και Γραμματικό  είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το παρόν κοινοτικό συμβούλιο αλλά και σοβαρούς (;) τοπικούς πολιτικούς παράγοντες αλλά και ενεργούς πολίτες.
Ο σοφοί λαοί των χωριών μας έχουν προ πολλού συνειδητοποιήσει την κατάσταση και απλώς περιμένουν με την ψήφο τους να τιμωρήσουν σκληρά ΟΛΟΥΣ αυτούς που  τους εξαπάτησαν πολλαπλά. Αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει αν δεν συνεννοηθούμε  να δράσουμε συλλογικά.
Ο Δήμος  συνεχίζει να ακολουθεί πολιτικές που υποβαθμίζουν τα χωριά μας (χωματερές και χαβούζες) , δηλαδή το κοινό μας περιβάλλον στα υπερβόρεια του Δήμου. 
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ & ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου