Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ "Οχι" στο Προεδρικό Διάταγμα για την Πάρνηθαπηγή: Το Βήμα
www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080917&nid=9824882&sn=&spid - 48k
Φραγμό στο Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ που καθορίζει εκ νέου τις Ζώνες Προστασίας στην Πάρνηθα, έτσι ώστε να μη γίνουν πραγματικότητα «τα σχέδια τσιμεντοποίησης του μεγαλύτερου βουνού της Αττικής », προτίθεται να θέσει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το βράδυ της Δευτέρας το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο.


νομάρχης κ. Λ.Κουρής έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι το σχέδιο τροποποίησης του ΠΔ καταρτίστηκε χωρίς τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγνοώντας πλήρως και τη σχετική απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής (από τον Νοέμβριο του 2004), βάσει της οποίας είχε απορριφθεί το σχέδιο εγκατάστασης της Τεχνόπολης- Ακρόπολης σε περιοχή της Πάρνηθας- σχέδιο που προέβλεπε την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων επιφάνειας 110.000 τ.μ. «Οι κάτοικοι των όμορων δήμων έχουν ευαισθητοποιηθείπροκειμένου να μπει φραγμός στα σχέδια τσιμεντοποίησης του μεγαλύτερου βουνού της Αττικής» τόνισε από την πλευρά του ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Ν. Στεφανίδης , ο οποίος εισηγήθηκε και το θέμα. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ανανέωσε την απόφαση απόρριψης του εν λόγω σχεδίου, ενώ δεσμεύθηκε να συζητήσει ξανά το όλο ζήτημα μόλις δημοσιοποιηθεί η επεξεργασία του Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου