Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ "ΠΛΗΒΕΙΟΙ" του ΒΑΡΝΑΒΑ & ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Κάτι λένε αλλά δεν  καταλαβαίνω. Μήπως ξέρει κανείς?

 "Ο δρόμος για την κόλαση είναι στημένος με καλές προθέσεις. Ο «Καλλικράτης» είναι εκείνο το σχέδιο νόμου που τακτοποιεί μεν ορισμένα θέματα, διαλύει όμως τις τοπικές κοινωνίες".
Οι πολίτες  των δύο  αυτών χωριών πληρώνουν -πάλι- τα λάθη και τις παραλήψεις αυτών που επί χρόνια διαχειρίστηκαν τον δημόσιο πλούτο δηλ. την τσέπη μας.
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
  • ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ; ΠΑΛΙ ΘΑ "ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ" ΟΛΑ; Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;
  •  
  • ΕΙΣΘΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΆ ΣΑΣ;
  • ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ (2012) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΓΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ & ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ;

ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου. Πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί, οφείλουν να δείξουν και να αποδείξουν ότι " δεν είναι όλοι το ίδιο" τιμωρώντας όλους αυτούς που είχαν βάλλει “δάκτυλο στο μέλι”...
Σήμερα, στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία ζούμε αναζητάμε όλοι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την διαδικασία Ελέγχου και διαφάνειας ( δεν χρειάζεται να κάνουμε τα ίδια με τους Βουλευτές σε καταστάσεις τύπου Siemens…) οι νοοτροπίες αυτές πρέπει να εκλείψουν. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν έγκαιρα. 


Από το Άρθρο του κ. Γ. Κόλλια, διαβάζουμε:
Αποσπάσματα:
Με μια κοινωνία διαιρεμένη σε δύο τάξεις: τους "πατρίκιους" και τους "πληβείους". 
Κατά τον ίδιο τρόπο, όπως φαίνεται λειτουργεί και ο νέος Δήμος Μαραθώνα.
Συγκροτήθηκε με υποχρεωτική συνένωση και λειτουργεί ως "Νέα Μάκρη και Λοιποί".
Κι αυτό το βλέπουμε σε καθημερινή βάση, σε όλα τα θέματα.
  • Ελάχιστο -έως ανύπαρκτο- τον ενδιαφέρον του Δήμου για τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
  • Ούτε ένα ουσιαστικό έργο δεν έχει προγραμματιστεί για Βαρνάβα και Γραμματικό.
  • Στα Δημοτικά Συμβούλια το 80% της ημερήσιας διάταξης αφορά την Ν. Μάκρη και τον Μαραθώνα.
  • Κανένας Αντιδήμαρχος από Βαρνάβα και Γραμματικό.
  • Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι στην Ν. Μάκρη και Μαραθώνα κι ότι περίσσευε σε Βαρνάβα και Γραμματικό.
Αποκορύφωμα, όμως, της πολιτικής διακρίσεων, είναι οι τρείς (!) προτάσεις για τον Βιολογικό Καθαρισμό, οι οποίες ΟΛΕΣ συμπτωματικά (;) αναφέρονται στο Γραμματικό (!).
…………………...........
 Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Πέρα κι έξω από παραταξιακές λογικές, αλλά με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών του Βαρνάβα και του Γραμματικού.
Να απαιτήσουμε ισότιμη μεταχείριση. Επιτέλους η εποχή των "πληβείων" έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είμαστε πολίτες με τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά και ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Κι αυτά τα δικαιώματα, από δω και προς θα αρχίσουμε να τα διεκδικούμε.
===========================
9 Δεκ 2011     Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα του διακεκριμένου συμπολίτη μας, τέως Κοινοτάρχη Βαρνάβα και αγαπητού φίλου κ. Γιώργου Κόλλια, σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, με περιεχόμενο τοπικίστικα συνθήματα και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε δημότες των Δημοτικών Ενοτήτων του νέου Δήμου Μαραθώνος.
Με την εκτίμηση ότι όλοι οι δημότες μας πρέπει να καμαρώνουν που είναι πολίτες του ενιαίου Δήμου Μαραθώνος, νοιώθοντας ο καθένας περήφανος ως Βαρναβιώτης, ως Γραμματικιώτης, ως Μαραθωνίτης κι ως Νεομακρινός, έχουμε την αίσθηση ότι συγκριτικές αντιστοιχήσεις και παραβολές με εκφράσεις όπως «Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία», «προσαρτημένες αποικίες», «κοινωνία διαιρεμένη σε πατρικίους και πληβείους» σαφώς δεν τιμούν κανένα μας και ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις και τις ενέργειές μας.

Κύριε Κόλλια,
Όταν αναφέρεστε σε «πολιτική διακρίσεων» εκτιμούμε ότι είστε σε θέση να γνωρίζετε, καλύτερα από πολλούς άλλους, συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία των πρώην Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού καθώς και τα τεράστια χρεωστικά ανοίγματα που άφησαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αλλού που σήμερα βαρύνουν και οδηγούν σε αδιέξοδα το νέο Δήμο Μαραθώνος. Είστε επίσης σε θέση να γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή οι Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού συντηρούνται από έσοδα κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης χωρίς κανένας από τους κατοίκους της Νέας Μάκρης να παραπονιέται γι΄ αυτό.  
Όταν αναφέρεστε σε «μη ισότιμη μεταχείριση» και θεωρείτε παράλογο και επιλήψιμο ότι «το 80% των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στα Δημοτικά Συμβούλια αφορούν τη Νέα Μάκρη και το Μαραθώνα», εκτιμούμε ότι γνωρίζετε ότι στις δύο αυτές περιοχές κατοικεί περίπου το 90% του συνολικού πληθυσμού του νέου Δήμου.

Κύριε Κόλλια,
Η καθημερινότητα στο Βαρνάβα παρουσιάζει σαφείς αλλαγές και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ό,τι έχει ζήσει η περιοχή τα περασμένα χρόνια, οι δε παρεμβάσεις σε αυτή είναι εμφανείς και τυγχάνουν των καλυτέρων σχολίων από τους κατοίκους.
Πρόσφατα και με ταχείς ρυθμούς, ολοκληρώθηκαν εκτεταμένα έργα στο δίκτυο ύδρευσης και στον ηλεκτροφωτισμό. Επίσης ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, για τοποθέτηση Δημοτικού ιατρού, ικανοποιήθηκε άμεσα τους πρώτους μήνες του 2011 ενώ το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, που εδώ και αρκετούς μήνες λειτουργεί στο Δήμο μας, έχει στοργικά αγκαλιάσει και ευπαθείς ομάδες του Βαρνάβα.
Όσον αφορά το καυτό θέμα της ΔΕΣΦΑ, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι συγκεκριμένες παρεμβάσεις απέτρεψαν τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από το Βαρνάβα. Κι αυτό οφείλεται τόσο στη κεντρική Διοίκηση όσο και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου και των μελών της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα.       
¶ξιον ακόμα ιδιαίτερης αναφοράς είναι το τεράστιο αντιπλημμυρικό έργο στο Βαρνάβα, προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 3.000.000 ¤, που υιοθετήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα από το νέο Δήμο και ήδη έχει υποβληθεί στο Ε.Σ.Π.Α. για χρηματοδότηση.

Κύριε Κόλλια,
Αν παρ΄όλα τα παραπάνω σας έχει μεταφερθεί κάτι που δεν μας ταιριάζει και δημιουργεί την εντύπωση ότι επιλογή μας είναι ο διαχωρισμός των δημοτών μας σε «πατρικίους» και «πληβείους» θα σας παρακαλούσαμε θερμά να γίνετε πιο συγκεκριμένος ώστε να δοθεί στη Δημοτική Αρχή η δυνατότητα να προβεί σε ενέργειες που μπορούν να αποκαταστήσουν πιθανά λάθη. Θα ήμασταν επίσης ιδιαίτερα ευτυχείς να δεχθούμε από έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό όπως εσείς, προτάσεις μέσα στα πλαίσια του εφικτού ώστε και η όμορφη περιοχή του Βαρνάβα περισσότερο να αναβαθμιστεί και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής να εμπεδωθεί σε φίλους Βαρναβιώτες που δικαίως ή αδίκως έχουν διαφορετική εντύπωση.

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων Δήμου Μαραθώνος

Σχετικά Άρθρα:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου