Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στον ΒΑΡΝΑΒΑ – έριξε άγκυρα και περιμένει…



Άνθρωποι & κάδοι, φρακαρισμένοι διαμαρτύρονται...

Η σιωπηρή αποχή των κομματικών παρατάξεων του Βαρνάβα από την επιτροπή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, καταργεί στην πράξη την σπουδαία πρωτοβουλία που ανέπτυξαν και προώθησαν μέχρι πρόσφατα ενεργοί πολίτες – μέλη της επιτροπής - του χωριού μας.

Σταμάτησαν σχεδόν όλες οι δραστηριότητες, όπως :

• Μπλε κάδοι ανακύκλωσης
• Η χωριστή συλλογή και διάθεση χαρτιού και συσκευασιών.
• Ηλεκτρικές συσκευές
• Οχήματα τέλους ζωής
• Μπαταρίες ΑΦΗΣ
• Κυλιόμενα προγράμματα ευαισθητοποίηση πολιτών.

Ξεσήκωσαν τον κόσμο με Ημερίδες Ανακύκλωσης σε σχολεία κλπ, και έπειτα τα παράτησαν για να ασχοληθούν με ... πιο σοβαρά θέματα ή πήγαν για διακοπές.

Ποια είναι η ευθύνη της σημερινής διοίκησης της Κοινότητος, λοιπόν? Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν πια. Μόνον τα αποτελέσματα μετρούν και ιδιαίτερα της επιτυχημένης Ανακύκλωσης αφού το υποχρεωτικό κλείσιμο της παράνομης Χωματερής του χωριού μας (σε 4 μήνες) είναι οριστικό. Ποιος θα φταίει λοιπόν για τα πρόστιμα που θα αρχίσουμε να πληρώνουμε από 1/1/09?

Αλλά και η αντιπολίτευση είναι συνένοχη, με την αποχή της, . Δεν έχει αρθρώσει λόγο, αλλά ίσως και να χαίρεται.

ΕΤΣΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΎΟΝΤΑΙ μικροί και μεγάλοι.

ΥΠΑΡΧΕΙ κάποια ΕΛΠΙΔΑ … με τον Νέο Καποδίστρια? ΙΣΩΣ …αν.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟΤΥΧΊΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
    ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ Ε.Ε.Α.Α. (35% ΚΕΔΚΕ...).
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΑ ΦΤΩΧΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ , ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑ Κ.Α.).
    Αυτό γίνεται για να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα των τεραστίας κλίμακας ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ, ΕΜΑΚ κλπ. ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΜΑΥΡΟΡΑΧΗ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ(ΛΕΥΚΙΜΗ).
    ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ''ΕΡΓΑ'' ΤΟΥΣ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ – ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ – ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ .
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
    ΒΡΕΣΤΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή