Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Καλλικράτης: Απεργία πείνας και δημοψήφισμα πρέπει να γίνει και στον Βαρνάβα Αττικής

  Ο Βαρνάβας πρέπει να προχωρήσει ΤΩΡΑ πρίν ειναι αργά.
--------------------

Από Factorx | Παρ. 30 Απρ 2010, 01:25 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.



Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο «Καλλικράτης» που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο προβλέπει τη μείωση των δήμων της χώρας από 1.034 σε 333 – 347. Ο δήμαρχος Ελληνικού άρχισε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη συνένωση του δήμου με την Αργυρούπολη, ενώ δημοψήφισμα στις 9 Μαΐου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ρέντη, ο οποίος τάσσεται κατά της συνένωσης με το δήμο Νίκαιας. Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» καταγράφονται και από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου κ.ά.
Πηγή 


Οι πρώτες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», για τέσσερεις περιπτώσεις συνενώσεων, εκδηλώθηκαν από δημάρχους της Αττικής.
Ειδικότερα ο δήμαρχος Ρέντη, ο δήμος του οποίου συνενώνεται με τη Νίκαια, κ. Γ. Ιωακειμίδης, εξέφρασε την αντίθεσή με τη συνύπαρξη δύο δήμων εκ των οποίων ο ένας, ο δικός του, είναι οικονομικά υγιής με αποθεματικό 10 εκατ. ευρώ ενώ ο άλλος βρίσκεται στο «κόκκινο» από χρέη που εκτιμώνται σε 60-80 εκατ. ευρώ. Στον δήμο Ρέντη έχει προγραμματιστεί μάλιστα δημοψήφισμα για τις 9 Μαΐου.

Για τον ίδιο λόγο αντιδρά και ο δήμαρχος Θρακομακεδόνων κ. Θ.Οικονόμου με τον δήμο Αχαρνών.

Στον δήμο Ελληνικού, ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης άρχισε χθες απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνένωση του Δήμου με την Αργυρούπολη.

«Όχι» στη συνένωσή του με τον δήμο Δάφνης λέει και ο δήμος Υμηττού.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου