Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά η συμμετοχή ΔΕΝ είναι το ζητούμενο για την Συντονιστική Επιτροπή Γραμματικού?.

Στις 16/12 έλαβα ένα μήνυμα sms στο κινητό που έλεγε “ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7.00μμ Η ΕΠ. ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΧΥΤΑ ΣΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑ. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ”
Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παραβρεθώ  αφού η γνωστοποίηση της συγκέντρωσης δεν ήρθε έγκαιρα.
Διαπίστωσα όμως πως δεν έλαβαν το μήνυμα ούτε άλλοι, γνωστοί για την ευαισθησία τους στο θέμα του ΧΥΤΑ.
Από ενημέρωση του Blog του κ. Κόλλια στις 17/12 καταλάβαμε τελικά ότι επρόκειτο για οργανωμένη ή και μεθοδευμένη(?) συγκέντρωση που σκοπό είχε την εκλογή προσωρινής συντονιστικής επιτροπής στον Βαρνάβα.
Αυτή η σημαντική εξέλιξη, έγινε στο πόδι? Δεν γνωρίζω πόσοι ήρθαν αυτό δεν είναι το ζητούμενο, αλλά δεν θα έπρεπε οι (άγνωστοι προς στιγμή) οργανωτές να έχουν φροντίσει έγκαιρα (1-2 μέρες νωρίτερα) να ειδοποιήσουν τον κόσμο?
Τελικά η συμμετοχή ΔΕΝ είναι ΠΛΈΟΝ το ζητούμενο?

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ πρός τους οργανωτές.
ΓΙΑΤΙ… δεν τηλεφώνησαν έγκαιρα στα λίγα αυτά άτομα που γνωρίζουν πως είναι ευαισθητοποιημένα και στρατευμένα στο θέμα των ΧΥΤΑ εδώ και πολλά χρόνια.
ΓΙΑΤΙ… δεν αναρτήθηκε σε blog, F/B ή σε E-mail, πρόσκληση ή προαναγγελία του αντικειμένου της συγκέντρωσης για συμμετοχή του κόσμου.
ΓΙΑΤΙ…η διοργάνωση ήταν κλειστή.
ΓΙΑΤΙ… δεν ξέρω τι άλλο να σκεφθώ ή να υποψιαστώ.
ΓΙΑΤΙ … άραγε να είναι όλα τόσο πρόχειρα οργανωμένα?

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν γνωρίζαμε ποιοι ήσαν οι οργανωτές και ποιο ήταν το αντικείμενο της συγκέντρωσης. Μάθαμε όμως τελικά ότι την ευθύνη είχε αποκλειστικά η Συντονιστική επιτροπή του Γραμματικού.

Εμείς σαν Ενεργοί πολίτες του Βαρνάβα (http://exotaxyta.blogspot.com/) αν και ΔΕΝ κληθήκαμε, ευχόμαστε επιτυχία στο ρόλο της συντονιστικής Βαρνάβα και δηλώνουμε την υποστήριξή μας στον ΑΓΩΝΑ κατά των ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και στην Κερατέα, ελπίζοντας τέτοια λάθη να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Θεωρούμε δε σκόπιμο αντίστοιχες Επιτροπές Αγώνα να δημιουργηθούν στον Μαραθώνα και στην Νέα Μάκρη.
“Οι Συντονιστικές Επιτροπές, έχουν λόγο, όταν
χωρίς προσωπικές ιδιοτέλειες ή πολιτικές επιδιώξεις
ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ”.

Μ. Αποστολόπουλος
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
Επαναδιατύπωση Άρθρου
---------------

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ της Κυρίας Λιούτα από τον κ. Μ.Αποστολόπουλο.

Κα Λιουτα - Η συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα, λόγω των γεγονότων όμως στην Κερατέα τα πράγματα ξέφυγαν από την καθημερινότητα, μιας και πολλά μέλη της Συντονιστικής Γραμματικού, βρίσκονταν επί ποδός στην Κερατέα. Εφ'οσον όμως είπατε ότι λάβατε μήνυμα από τον Κόλλια, πώς λέτε ότι δεν ειδοποιηθήκατε;
Απάντηση: Αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο θα βρείτε την απάντηση- στο γιατί δεν ήρθα. Πάντως συμφωνώ μαζί σας ότι προτεραιότητα έχουν οι εξελίξεις στην Κερατέα στην οποία επιχείρησα κι εγώ να πάω αλλά ένα μικροατύχημα στα χιόνια που με ανάγκασε να γυρίσω πίσω.
Κα Λιουτα- Επίσης, είχα κάνει ανάρτηση στο facebook πριν μια εβδομάδα ότι την επόμενη Πέμπτη (δηλαδή εχτές), θα συνεδριάζαμε στο Βαρνάβα.
Απάντηση: Τα F/B δεν τα παρακολουθεί ο κόσμος ούτε γνωρίζει εσάς και την ιδιότητα σας και εν πάση περιπτώσει γιατί δεν προαναγγέλθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της συντονιστικής. Σημείωση: Φτιάξτε σελίδα F/B για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, αποκλειστικά για τους επαΐοντες  και διδαχθείτε από την Κερατέα επικοινωνιακά και όχι μόνο. Βλέπω ότι Blog ΟΧΙ-ΧΥΤΑ σιγά-σιγά βελτιώνεται (μετά τα σχόλια μου), αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη δυναμική παρουσία για αμφίδρομη επικοινωνία με τον κόσμο.

Κα Λιουτα-Το θέμα δεν είναι να κάνουμε κριτική, αλλά να ενταχθούμε ενεργά σ' αυτόν τον αγώνα με όποιον τρόπο μπορούμε.
Απάντηση: Η κριτική πρέπει πάντα να γίνεται, εφ όσον είναι καλοπροαίρετη και εποικοδομητική για να διορθώνονται λάθη τακτικής και όχι μόνο. Στο αγώνα εμείς έχουμε ενταχθεί εδώ και πολλά χρόνια, πριν καν μας γνωρίσετε.

Κα Λιουτα - Εχτές, δημιουργήθηκε μια προσωρινή συντονιστική Βαρνάβα, με σκοπό να κάνει μια λαϊκή συνέλευση και να εκλέξει ο κόσμος μια μόνιμη συντονιστική, που θα πλαισιώσει και θα συνεργάζεται με την Συντονιστική Επιτροπή Γραμματικού. Φυσικά και έχουμε σκοπό το ίδιο άνοιγμα να το κάνουμε και στον Μαραθώνα και στη Ν.Μάκρη.
Απάντηση: Κανόνας είναι ότι πάντα πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο επιδιώκοντας την συμμετοχή του είτε αυτό γίνεται για εκλογή προσωρινής είτε για λαϊκής συνέλευσης. Χωρίς έγκαιρη και σωστή ενημέρωση η συμμετοχή δεν εξασφαλίζεται και ο αγώνας αποδυναμώνεται.

Κα Λιουτα - Όποιος λοιπόν θέλει να ενταχθεί στον αγώνα κατά των ΧΥΤΑ, πρώτον, θα μπορέσει να συμμετέχει στη συνέλευσή μας και δεύτερον, στοιχεία υπάρχουν και στο facebook και στο blog μας. Δεν εξέφρασε κανείς την επιθυμία ούτε να επικοινωνήσει μαζί μας, ούτε να μας συναντήσει.........
Δεν είμαστε δα και χιλιόμετρα μακριά!!!
Απάντηση: Μεγάλο το λάθος σας και παθητική η θέση σας. Η οργάνωση επιθετικής στρατολόγησης είναι η απάντηση. Δεν περιμένουμε “όποιος θέλει” προσκαλούμε προσωπικά, επικοινωνούμε, ευαισθητοποιούμε, δημιουργούμε εποικοδομητικές επαφές, είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Δεν είμαστε δα και χιλιόμετρα μακριά!!!
Κα Λιουτα - Μακάρι λοιπόν να κάνουμε τώρα μια νέα αρχή......
Απάντηση: Πόσες νέες αρχές ακούμε τον τελευταίο καιρό? Ο κόσμος πλέον φοβάμαι πως έχει κουραστεί και έχει κλειστεί στον εαυτό του, ιδιαίτερα τώρα κάτω από της γνωστές οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες. Η προσπάθεια όμως πρέπει να γίνεται με νέους τρόπους πιο διεισδυτικούς  και επίμονους- όχι παθητικούς.
ΣΥΝΙΣΤΏ ΛΟΙΠΟΝ - Προσαρμόστε την τακτική σας ΑΛΛΑΞΤΕ – ΑΝΟΙΧΤΗΤΕ γίνεται φιλικοί και συμμετοχικοί και κυρίως ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ για έναν αγώνα ποιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου