Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Το κίνημα πολιτών άρχισε να φέρνει αποτελέσματα

καθημερινή 2.12.07


Δρα εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον

Ενα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Ολο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Είναι κάθε ηλικίας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που αρνούνται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην καλή ποιότητα ζωής. Τους είδαμε στην εκστρατεία της «Κ» και του ΣΚΑΪ για τον Κηφισό, στις κινητοποιήσεις για τον Ασωπό και τα λατομεία Μαρκόπουλου, στις παρεμβάσεις για τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, στο Πεδίον του Αρεως, στου Φιλοπάππου, στη δενδροφύτευση στα Καλύβια και αλλού.

Η «Κ» δίνει σήμερα τον λόγο στους πολίτες αυτούς, επιχειρώντας να καταγράψει τις ειδικές συνθήκες που τους οδήγησαν να κάνουν τη δουλειά των -συνήθως απόντων σε αυτές τις υποθέσεις- αρμόδιων υπηρεσιών.

Πάνω από 100 κινήσεις πολιτών δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δίνοντας ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα. Οι ενωμένοι και καλά οργανωμένοι πολίτες διαθέτουν μεγάλη δύναμη. Και φέρνουν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου