Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Περιβάλλον: Οι άνθρωποι είναι η φωνή του!

Άρθρο του: Κυριάκου Οργανωτή.

Φαινόμενο του θερμοκηπίου, αυξημένες εκπομπές αέριων ρύπων, υπερθέρμανση του πλανήτη, μεγάλες κλιματικές αλλαγές και αστάθεια καιρικών συνθηκών, παρατεταμένη ξηρασία, από τη μια, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από την άλλη, θεαματική μείωση των αποθεμάτων νερού και, την ίδια περίοδο, άνοδος της στάθμης της θάλασσας.
Πόσες φορές έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί όλα αυτά; Πόσο τεράστια είναι, ακόμη, η απόσταση μεταξύ των διαπιστώσεων και των προτεινόμενων δράσεων αφενός και της πραγματικής πολιτικής βούλησης και των εφαρμοσμένων πολιτικών αφετέρου;
Το αίσθημα ευθύνης και την πραγματική βούληση μπορεί να τα δει κανείς και να τα μετρήσει όχι μόνο στους προέδρους Μπους και Πούτιν, αλλά και εδώ, δίπλα στην μικρή Κοινότητα του Βαρνάβα, εξελέγησαν αρχές με εντολή για πολιτικές, μέτρα, δράσεις και στο περιβάλλον. Αναλογιστείτε, αλήθεια, τον Βαρνάβα και τον νομό Αττικής στον τομέα του περιβάλλοντος. Πού βρίσκονται; Προς τα πού πορεύονται;
Την ημέρα περιβάλλοντος που ήταν 5η Ιουνίου, υπήρξε απόλυτη σιωπή από συμπολίτευση αντιπολίτευση και μερικούς συλλογικούς φορείς του Βαρνάβα που κόπτονται για το περιβάλλον.
Επειδή, λοιπόν, η "συνείδηση και η φωνή του περιβάλλοντος είναι οι άνθρωποι", οφείλουμε να θυμίσουμε και να ζητήσουμε αποτελέσματα.

1. Στίγμα ντροπής η Παράνομη Χωματερή του χωριού.

2. Συνολικό, ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης - διαχείρισης - αξιοποίησης απορριμμάτων και υπολειμμάτων υπάρχει. Θα εφαρμοσθεί; Πότε, με ποιες διαδικασίες και ποιες δομές;
3. Το επίσημο σκοτάδι ανευθυνότητας και απραξίας οι υπεύθυνοι της κοινότητας . Αλλά και οι πολιτικές παρατάξεις και οι Σύλλογοι. Κανείς δεν διαμαρτύρεται. Σιωπητήριο!
4. Δίκαια διαμαρτυρόμαστε – για τα ΧΥΤΑ Γραμματικού – και προτείνουμε λύσεις όπως η ανακύκλωση κλπ. που δεν εννοούμε να εφαρμόσουμε στην δική μας περίπτωση. Πάνε πέντε χρόνια όπου οι εκάστοτε εκλεγμένοι κοινοτικοί άρχοντες εξήγγειλαν προγράμματα για την ανακύκλωση όπως πρόσφατα μέσω της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών – εθελοντών. Αλλά για ανεξήγητους λόγους όλα σταματούν. Βεγγαλικά είναι…
5. Με εντολή του εισαγγελέα κλείνει οριστικά η παράνομη χωματερή του χωριού και αρχίζουν τα πρόστιμα 34.000 Ευρώ την ημέρα. Τότε θα "Τρέχουμε, για να προλάβουμε" την ανακύκλωση...αλλά θαναι αργά.

Αυτή είναι η αντιπροσωπευτική εικόνα, που περιγράφει το περιεχόμενο των πολιτικών και το αίσθημα ευθύνης των διοικούντων. Κανείς, πλέον, δεν εμφανίζεται να μιλήσει και να απαντήσει υπεύθυνα για το τέλμα του παρελθόντος, για τη στασιμότητα του παρόντος.

1 σχόλιο:

  1. Πολιτικές παρατάξεις και σύλλογοι, στις επόμενες εκλογές θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει...

    Από την άλλη πλευρά όμως ποιους θα βγάλουμε? Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν ασχολείται με τα κοινά.

    Έτσι βγάζουμε αυτούς που μας αξίζουν. ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή