Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ με ΜΑΡΑΘΩΝΑ.


Δυστυχώς κι εδώ ειμαστε ατυχοι και χωρίς καμμιά προοπτική για το ΜΕΛΛΟΝ.
Η περιοχή (του νέου Δήμου) ειναι η πιο υποβαθμισμένη (απο πλευράς υποδομών) της Αττικής παρά τις πλούσιες φυσικές ομορφιές που διαθέτει την θάλασσα, οπως και η μεγάλη ιστορία του νέου Δήμου.
Ομως οι πυρκαγιές του 2009 κατέστρεψαν την περιοχή και ο ΧΥΤΑ Γραμματικού θα μολύνει το περιβάλλον, ενώ οι πολιτικοί αρχοντες της περιοχής, διαχρονικά δεν διακρίθηκαν για την αποτροπή των γεγονότων αυτών, ουτε για επιτυχίες και αποτελεσματικές δράσεις στα προβλήματα των κατοίκων (δρόμοι, ανακύκλωση, χωματερές, συγκοινωνίες, αποχέτευση, πολιτιστικά, περιβάλλον κλπ).
Ο  Βαρνάβας  δεν συνορεύει καν με τον Μαραθώνα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών επικοινωνει καθημερινά  προς τα δυτικά δηλ. το Καπανδρίτη, λόγω εγγύτητας στις αγορές, σχολεία, κέντρο υγείας, ταχυδρομείο, πρόσβαση προς Αθήνα κτλ. Δηλαδή αν γινόταν Δημοψήφισμα, ο κόσμος θα ψήφιζε την συνένωση προς τα δυτικά. Αλλά ποιος μας ρώτησε? Φαίνεται πως αλλα πολιτικά κριτήρια επέβαλαν την συνένωση του Βαρνάβα με τον Μαραθώνα.
ΤΑ ΚΑΤΑ της συνένωσης με Μαραθώνα.
1.      Η Μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέσα από βουνά και κλειστές- επικίνδυνες στροφές.
2.      Πρακτική Αδυναμία Εξυπηρέτησης ανάγκών καθημερινότητας της ζωής των πολιτών του Βαρνάβα.
3.      Περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση του Βαρνάβα που θα λογίζετε πλέον  σαν οικισμός σε ένα τεράστιο Δήμο με πολλά δικά του προβλήματα.
4.      Κ.α
Ετσι και πάλι το μέλλον του Βαρνάβα διαγράφεται δυσοίωνο αφού τα κονδύλια ανάπτυξης σε υποδομές (με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες) θα δαπανώνται για τον Μαραθώνα και δευτερευόντος για τις αλλες περιοχές. Ετσι τα χρονίζοντα βασικά προβλήματα ανάπτυξης του Βαρνάβα θα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν “εν αυτή τη ζωή” .
Δηλαδή ο “Καλλικράτης” θα γίνει “Προκρούστης” για τους κατοίκους του Βαρνάβα. Γιατί να πληρώνουμε δημοτικά τέλη σε ενα δήμο που ΔΕΝ θα εξυπηρετεί τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.
Το Καπανδρίτη (πολιτιστικά πιο ανεπτυγμένο) με εγγύτητα στο Βαρνάβα και τις αγορές, θα εδινε καλύτερη δυναμική σωτηρίας αυτού του τόπου, αλλά..
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΑΝΑΧΑΣΑΜΕ...ζήτω τα ΧΥΤΑ? τα σκουπίδια και οι γύφτοι που θαρθουν. Εκεί μας κατέταξαν τελικά.
Μ. Αποστολόπουλος

2 σχόλια:

  1. Διαβασα το αθρο και Ειμαι εξαλη απο αυτη την εξελιξη. Αραγε με πια κριτήρια απεφάσισαν να μας ενώσουν με τον Μαραθώνα. Εμας δεν μας ρωτησαν πάντως. Ισως οι πολιτικές συμφωνίες βουλευτών με ανθρώπους της αυτοδιοιηκισης? Αν οχι ας το διαψεύσουν.
    Ειμαι αγανακτισμένη απο την επαναλαμβανόμενη υποβάθμιση του βαρνάβα.Ενα δημοψήφισμα τωρα θαχει νοημα.Αλλά σε ποιους το λέω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα φυγω απο το Βαρναβα τελικα. δεν παει αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή