Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΕΛΛΙΔΟΥ Κοινοτάρχις Καπανδριτίου, περί του νέου Δήμου των 5.


Από μια εντελώς τυχαία συνάντηση στο Καπανδρίτι, μεταφέρω συνοπτικά:
Αισθανόμαστε ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ.
ΕΥΔΟΞΙΑ ΚΕΛΛΙΔΟΥ Κοινοτάρχις Καπανδριτίου: Ενώ οι τοπικοί βουλευτές μας διαβεβαίωναν μέχρι το παρά πέντε για την δημιουργία του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ των 5, εκπληκτοι ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ( μετά την δημοσίευση του χωροταξικού του Καλλικράτη) ότι αυτό δεν ισχυε.
         Κατόπιν αυτού διαπιστώνω πως η αναντιστοιχία αυτή με το κοινό αίσθημα - περί της συνένωσης των κοινωνιών της Β. Αττικής – ενοχοποιεί τους βουλευτές. Τα κριτήρια δεν είναι προς ωφελος των πολιτών αλλα εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του Καλλικράτη. Στην προσπάθειά μας για την δημιουργία του νέου δήμου των 5, πραγματοποιήσαμε λαικές συνελεύσεις και επιτυχημένα τοπικά δημοψηφίσματα, τρέξαμε πόρτα-πόρτα σε ολους τους Βουλευτές της περιοχής, τον υπουργό και ακόμη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προσπαθήσαμε να δούμε, αλλα …φωνή βοώντος..
        Πολλές από τις μονοεδρικές θα συμπίπτουν με τα όρια των νέων Δήμων του «Καλλικράτη». Το χωροταξικό μαγείρεμα αφορά, όχι μόνο τις εκλογές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
        Αισθάνομαι πως προδοθήκαμε…και λυπούμαι πολύ γι αυτό! αλλά κυρίως για την απογοήτευση που θα νοιώσουν οι τοπικές κοινωνίες  αφού οι προσδοκίες τους δεν εισακούγονται.
 Τελευταία μας ελπίδα η ολομέλεια της Βουλής!
Κείμενο2 του Μ. Αποστολόπουλου 
----------------------------------------

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κατοίκων των Κοινοτήτων Αφιδνών, Βαρνάβα Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου και του Δήμου Καλάμου στο Κοινοτικό Κατάστημα Καπανδριτίου με ομιλητές τους Νίκο Βούλγαρη Πρόεδρο Κοινότητας Βαρνάβα την Ευδοξία Κελλιδου Πρόεδρο της Κοινότητας Καπανδριτιου τον Δήμαρχο Καλάμου Παναγιώτη Λίτσα και τον Πρόεδρο Αφιδνων Αλέκο Ζουγανέλη για τον αγώνα κατά της συνένωσής στο νέο Δήμο Ωρωπού και συζητήθηκε για άλλη μια φορά  η πρότασή δημιουργίας ενός ανεξάρτητου δήμου αποτελούμενο μόνο από τους 5 παραπάνω ΟΤΑ.
http://www.voreini.gr/?p=24833&cpage=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου