Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα: Για να διαλέξεις συνεργάτες ενός συνδυασμού, χρειάζεται ταλέντο.


 Το να συμπληρωθεί ένας συνδυασμός με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είναι εύκολο. Πάντα βρίσκονται άνθρωποι φιλόδοξοι που ικανοποιούνται να προβάλλουν τον εαυτό τους και να βλέπουν τη φωτογραφία τους αναρτημένη στις κολόνες.
Το δύσκολο είναι να βρεις ανθρώπους αλλά νέους και άφθαρτους  που η φιλοδοξία τους είναι να αφήσουν πίσω τους ένα έργο. Να βοηθήσουν τον τόπο τους. Να βλέπουν δημοσιευμένες όχι φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους, αλλά με τους ανθρώπους που χαίρονται το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.
Ομολογώ ότι είναι δύσκολο να βρεις τέτοιους ανθρώπους. Δεν είναι εύκολο να ανακαλύψεις αυτούς τους λίγους που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για να ωφεληθούν οι πολλοί.
Υπάρχει όμως και μια άλλη δυσκολία. Πρέπει οι άνθρωποι που θα συνεργαστείς να έχουν συγκεκριμένες γνώσεις που θα τις θέσουν στην υπηρεσία του συνόλου. Πρέπει να συμπληρωθεί το πάζλ των ειδικοτήτων που απαιτούνται για να γίνουν αυτά που ονειρευόμαστε. Με άλλα λόγια, πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις κατάλληλες θέσεις.

Απομακρυνθείτε από τους φθαρμένους αυτοδιοικητικούς παλαιάς κοπής, που και τα “στρατά” τους έχασαν. Υπάρχουν νέοι  άνθρωποι όλων των ηλικιών, χωρίς κομματική ταυτότητα με γνώσεις, όραμα, όρεξη για δουλειά. Πάνω απ’ όλα όμως, με μεράκι.
Αν έχεις ταλέντο, βρες και ανάδειξε τους, αλλιώς πολύ φοβούμαι, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ».


Αρχή δημοσιευμένων σχολίων άρθρου:

fidipidis είπε... Οι καιροί αλλάζουν (έστω σιγά σιγά) και οι παραδοσιακοί πολιτικάντηδες δεν το καταλαβαίνουν. Κρίμα γι αυτούς, καλύτερα ίσως για όσους κάνουν ακόμα όνειρα..
Το σημαντικό είναι να ενωθούν οι φωνές όσων διαφωνούν με τη μίζερη καθημερινότητα που κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς, για να αντιπροτείνουμε κάτι νέο, φρέσκο, από ανθρώπους με μεράκι. Για να μην έχει ο πολίτης το γνωστό άλοθι "όλοι ίδιοι είναι". Και δεν είναι όλοι ίδιοι και χρειάζεται να καταλάβουμε πως η δημοκρατία μας δίνει τη δύναμη όχι απλά να στηρίξουμε ενεργούς συμπολίτες μας, αλλά να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας.

Χαιρετισμούς από Μαραθώνα
Φιδι-Πήδης

Απο Ν. Μάκρη είπε... Οι νέοι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να συνδυαστούν και με την ανάδειξη νέων ατόμων. Άτομα με νέες ιδέες , άφθαρτα και με όρεξη για προσφορά. Θα ήταν ευχής έργο και άλλοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι που έχουν συμπληρώσει δύο ή και περισσότερες τετραετίες στο τιμόνι των Δήμων να ανοίξουν το δρόμο σε μια νέα γενιά πολιτικών. Να είναι σίγουροι πως η εμπειρία και το έργο τους αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Καλό θα ήταν να διακρίνουν εκείνη την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την πετυχημένη θητεία από την άμετρη φιλοδοξία και την εξουσιομανία. Δεν έχουμε ανάγκη από «επαγγελματίες» πολιτικούς αλλά από σοβαρούς επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά μα πολλές φορές τα οράματα και οι ιδέες τους «σκοντάφτουν» στους μηχανισμούς των παλαιάς κοπής πολιτικών που μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

Αναδημοσίευση:
Και  οι θέσεις του blog attikanea.
Το κείμενο του Μιχάλη, αποπνέει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, μια αγωνία και μια βαθιά γνώση για την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, αλλά κυρίως αποπνέει μια έντονη απογοήτευση για το σύνολο όσων την εκπροσωπούν μέχρι σήμερα.
Στην πλειοψηφία τους, στα έδρανα των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων, βρίσκονται πρόσωπα η εκλογή των οποίων επιτεύχθηκε, όχι λόγω των ικανοτήτων και των ανιδιοτελών οραμάτων τους, αλλά λόγω «φιλικών και συγγενικών σχέσεων».
Μ’ αυτό το σκεπτικό στην πλειοψηφία τους, οι υποψήφιοι δήμαρχοι επιλέγουν τα στελέχη των συνδυασμών τους.
Ποιος έχει πέραση στις τοπικές κοινωνίες μας; Μα αυτός που ξέρει να χαμογελάει, να κτυπά φιλικά την πλάτη των ψηφοφόρων, αυτός που ξέρει να υπόσχετε «εξυπηρετήσεις» και διορισμούς.
Οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους ανώριμοι πολιτικά, έχουν την εντύπωση, ότι κέρδισαν την «επουράνια βασιλεία», όταν ο δήμαρχος ή ο δημοτικός σύμβουλος τους κτυπήσει την πλάτη και τους χαμογελάσει με οικειότητα.
Αντιθέτως, αν κάποιος σοβαρός άνθρωπος θίξει τα τεράστια προβλήματα της περιοχής, με αντικειμενικότητα και χωρίς φτηνή πολιτικάντικη λογική, πόσο πειστικός θα γίνει στην πλειοψηφία του κόσμου; Πόσοι είναι οι έντιμοι και οι ηθικοί πολιτικά;
Δυστυχώς λίγοι.
Δείτε ποιοι μας εκπροσωπούν στην πλειοψηφία τους. Άνθρωποι που μπήκαν στην πολιτική για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα και όχι για να προσφέρουν στον τόπο. Δείτε ποιοι μπήκαν και έκαναν περιουσίες ή αύξησαν την πελατεία τους ως υποψήφιοι δήμαρχοι, ως δημοτικοί σύμβουλοι…
Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τα δημοτικά συμβούλια, για να ανακαλύψει πόσοι παίρνουν θέση στα θέματα που συζητούνται, πόση σοβαρότητα και τεκμηρίωση έχουν αυτές και πόσοι αποδεικνύονται «ψάρια», δηλαδή ψηφίζουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» ανάλογα της παραταξιακής τους θέσης. Θα εκπλαγούν πολύ δυσάρεστα, γι αυτούς που ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν.
Μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, δυστυχώς, αυτοί που η μόνη τους φιλοδοξία είναι να αφήσουν πίσω τους ένα έργο.
Οι περισσότεροι, ασκούν φτηνή πολιτική με γνώμονα μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.
Όσο για την βαθιά γνώση των θεμάτων, ή για την γνώση των νόμων που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκεί, τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά. Τόσο τραγικά, μέχρι γελοιότητας και επικινδυνότητας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στον νέο διευρυμένο Δήμο Μαραθώνα, χρειάζεται ένας τεχνοκράτης και αποφασισμένος Δήμαρχος, που χωρίς τα βαρίδια ανίκανων και αναποτελεσματικών δημοτικών συμβούλων παλαιάς κοπής και νοοτροπίας, θα συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο ικανών στελεχών που θα συνδράμουν εποικοδομητικά στο έργο του.
Δεν χρειάζονται πλέον «καλά παιδιά», αλλά ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ που να πάρουν από το τέλμα την περιοχή και να την αναπτύξουν ουσιαστικά, με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου και όχι των ολίγων και «ημετέρων».
Αρκετά πια με αυτούς που ως εκλεγμένοι, βυσσοδόμησαν πάνω στην πλάτη του κόσμου και του τόπου, για να αυξήσουν τις περιουσίες τους και να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Θα δούμε επιτέλους υποψήφιους Δημάρχους, που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους με νέους, άφθαρτους και αποφασισμένους ανθρώπους που η μόνη τους φιλοδοξία θα είναι να προσφέρουν στο σύνολο των πολιτών και στην πόλη;
Ο Καλλικράτειος Δήμος Μαραθώνα χρειάζεται άλλου τύπου Δημοτική Αρχή.
Ας γυρίσουμε σελίδα και ας πάμε σε μια νέα εποχή.

3 σχόλια:

  1. Οι καιροί αλλάζουν (έστω σιγά σιγά) και οι παραδοσιακοί πολιτικάντηδες δεν το καταλαβαίνουν. Κρίμα γι αυτούς, καλύτερα ίσως για όσους κάνουν ακόμα όνειρα..
    Το σημαντικό είναι να ενωθούν οι φωνές όσων διαφωνούν με τη μίζερη καθημερινότητα που κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς, για να αντιπροτείνουμε κάτι νέο, φρέσκο, από ανθρώπους με μεράκι. Για να μην έχει ο πολίτης το γνωστό άλοθι "όλοι ίδιοι είναι". Και δεν είναι όλοι ίδιοι και χρειάζεται να καταλάβουμε πως η δημοκρατία μας δίνει τη δύναμη όχι απλά να στηρίξουμε ενεργούς συμπολίτες μας, αλλά να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας.

    Χαιρετισμούς από Μαραθώνα
    Φιδι-Πήδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νέοι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να συνδυαστούν και με την ανάδειξη νέων ατόμων. Άτομα με νέες ιδέες , άφθαρτα και με όρεξη για προσφορά. Θα ήταν ευχής έργο και άλλοι εκλεγμένοι Δήμαρχοι που έχουν συμπληρώσει δύο ή και περισσότερες τετραετίες στο τιμόνι των Δήμων να ανοίξουν το δρόμο σε μια νέα γενιά πολιτικών. Να είναι σίγουροι πως η εμπειρία και το έργο τους αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Καλό θα ήταν να διακρίνουν εκείνη την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την πετυχημένη θητεία από την άμετρη φιλοδοξία και την εξουσιομανία. Δεν έχουμε ανάγκη από «επαγγελματίες» πολιτικούς αλλά από σοβαρούς επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά μα πολλές φορές τα οράματα και οι ιδέες τους «σκοντάφτουν» στους μηχανισμούς των παλαιάς κοπής πολιτικών που μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε ολοι μας μια μεγαλη ευκαιρεια να επιλεξουμε νεους αφθαρτους υποψηφιους Πρεπει εμεις οι ιδιοινα ξεφυγουμε απο την πελατιακη σχεσει που εχει καταστρεψει τηεν χωρα μας. Θα το κανουμε? Ποιος θα παλεψει για τον καρκινο του ΧΥΤΑ Γραμματικου που θα μας καταστρεψει ολους? Οι προηγουμενοι που επετρεψαν το εργο να γινη? Και τοσα αλλα... Ας ψαχτουμε σωστα προτου ψιφησουμε και αν δεν υπαρχει κανενας σωστος τοτε ας μην ψηφισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή