Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι ΛΑΘΟΣ όποιος δεν ψηφίσει στις εκλογές.

Διότι είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι εναλλασσόμενοι αυτοδιοικητικοί ¨παλαιάς κοπής´. Θέλουν να πάνε στην κάλπη μόνο όσοι είναι απολύτως ελεγχόμενοι από αυτούς...

Και ξέρουν ότι αν δεν βγουν αυτήν την τετραετία, δεν πειράζει, την επόμενη  θα έχουν αυτοί την εξουσία. Τα έχουν μοιράσει τα πόστα.


Εξάλλου πιστεύει κανείς ότι έγινε τίποτα στις εθνικές εκλογές όταν το ποσοστό αποχής ήταν μεγάλο; Συνεχίζουν την πολιτική τους.
Στις Η.Π.Α  μια χώρα με 307 εκατομμύρια κατοίκους περίπου, ψηφίζουν περίπου τα 100-120 εκ. μόνο. Νοιάστηκε κανένας; Ταράχτηκε συθέμελα το σύστημα, όπως μερικοί πιστεύανε ότι θα γίνει στην Ελλάδα, αν δεν πάτε να ψηφίσετε;


Σε ένα πληθυσμό περίπου 11 εκατομμυρίων αυτό σημαίνει ότι η αντιστοιχία με τις ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι ή στις ΗΠΑ να ψήφιζαν 195-211 εκ. περίπου ή στην Ελλάδα να ψήφιζαν 3,6-4,3 εκ. περίπου αντί για τα 7-7,5 εκ που ψηφίζουν τώρα. Δηλαδή οι μισοί περίπου. Θηριώδης διαφορά.


Αυτό σημαίνει ότι:

1/ το πετσί των πολιτικών είναι πολύ χοντρό και δεν καταλαβαίνει από ευθιξία (εξάλλου αυτό το έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές),

2/ ότι η δύναμη της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ και της προπαγάνδας είναι απεριόριστη,

3/ ότι ο λαός είναι αμόρφωτος και "αγοράζει" ό,τι του "πουλάνε" ακόμη κι αν είναι ο υιός Μπους ή οποιοσδήποτε άλλος υιός, εγγονός ή ανιψιός (άπειρα τα παραδείγματα στην Ελλάδα, σε όλα τα αξιώματα-από αυτό του πρωθυπουργού, ως αυτό του δημάρχου- και σε όλη την ελληνική επικράτεια-από τα πεδινά της Αθήνας, ως τα ορεινά της Ευρυτανίας.


Δεν έχουμε ανάγκη από «επαγγελματίες» πολιτικούς αλλά από σοβαρούς επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά μα πολλές φορές τα οράματα και οι ιδέες τους «σκοντάφτουν» στους μηχανισμούς των παλαιάς κοπής πολιτικών που μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας το αλλάζουμε με 2 πράγματα: με τη μόρφωση και τη συμμετοχή. Και τα 2 μας τα δίδαξαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Είναι καιρός να τα τιμήσουμε για να βγούμε από το τέλμα.

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλο λάθος γιατί όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη . Ότι και αν ψηφίσεις αυτό που ήθελαν να κάνουν θα το κάνουν. Είτε λέγετε Λοΐζος ,είτε Τζιλάβης, είτε ……. έχει αποφασιστεί να γίνει και θα γίνει , στην προκειμένη περίπτωση η χωματερή. Και αυτά που λένε ότι οι περιφερειάρχες θα έχουν των απόλυτο έλεγχο της περιοχής τους είναι ψέματα εδώ είμαστε και άμα δείτε διαφορά γράψτε μου. Τόσα χρόνια η ιστορία μας δίδαξε ότι η Ελλάδα βγάζει από καλλιτέχνες μέχρι και υδραυλικούς αλλά τους σωστούς πολιτικούς που έχει βγάλει «τους έφαγε η εξορία».
    Χρειάζεται ολική αλλαγή των 300 στη βουλή και αποτελεσματικές ρυθμίσεις στο Ελλ. Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή