Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο Νέος Καλλικράτης: Ti προβλέπει για τον Δήμο Μαραθώνα και τον Βαρνάβα.

Αναποτελεσματικότητα, αδράνεια, αποτυχία του Καλλικράτη
ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΉ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. 
Ο ενοποιημένος Δήμος Μαραθώνα (ενοποίηση Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, συμπεριλαμβανομένων του Γραμματικού και του Βαρνάβα) ήταν έμπνευσης του τότε δημάρχου Ιορδάνη Λοίζου ώστε να αποφευχθεί η αντίδραση για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Ο «νέος σχεδιασμός» της σημερινής κυβέρνησης  κάνει λόγο για δύο δήμους σύμφωνα με τον νέο Καλλικράτη. Ο ένας θα περιλαμβάνει τον Μαραθώνα, το Γραμματικό και τον Βαρνάβα και ο άλλος τη Νέα Μάκρη.



Ποιος  ανώμαλος νους χωρίζει τις δημοτικές κοινότητες με τέτοιο αυθαίρετο τρόπο. Πάλι μας κοροϊδεύουν δεν ρωτούν να μάθουν. Η αναφερόμενη πρόταση για τον Βαρνάβα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καμιά σχέση και καμιά συνάφεια με τις υπόλοιπες Κοινότητες (κυρίως λόγω μεγάλης απόστασης). Η πρόταση των δημοτών του Βαρνάβα (προ Καλλικράτη) ήταν και παραμένει η συνένωση σε νέο δήμο των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Αφιδνες & Αγ. Απόστολους, δηλαδή με γειτονικές κοινότητες με ιστορικούς δεσμούς και που υποδεικνύει και καθορίζει στην καθημερινότητα η ίδια η ζωή

ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Β.Α ΑΤΤΙΚΗ: Ήρθε η ώρα να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος, επαναφέροντας την πρόταση των τοπικών κοινωνιών για την δημιουργία Νέου Δήμου των πέντε (5) στην Β.A Αττική.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ 5 - Για τους μελλοντικούς εκλεγμένους σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Πολυδέντρι, Αφίδναις, Κάλαμο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Καλλικράτης στην πρώτη φάση εφαρμογής του δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν ανθεκτικό ιστό συνοχής των κοινωνιών που συνένωσε. Αυτό οφείλεται κύρια στο συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα. Ο πολίτης νιώθει ότι άλλοι αποφασίζουν γι αυτόν χωρίς αυτόν, η συμμετοχή και συλλογική δράση αποτελούν άγνωστες έννοιες




Δημοσκόπηση της Public Issue σήμερα και ένα από τα ευρήματα έχει σχέση την άποψη των πολιτών για το "Πρόγραμμα Καλλικράτης".
 Δηλαδή το σχέδιο για τη συνένωση των δήμων και κοινοτήτων (Νόμος Γ.Ραγκούση)

  •  64% ΑΠΕΤΥΧΕ
  •  22% ΠΕΤΥΧΕ
  •   9% ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΜΗ
  •   4% ΟΥΤΕ ΠΕΤΥΧΕ/ ΟΥΤΕ ΑΠΕΤΥΧΕ

 Ύστερα από τέσσερα σχεδόν χρόνια λειτουργίας ο Ελληνικός λαός και όλο το αυτοδιοικητικό προσωπικό, έζησε τα αδιέξοδα και τον παραλογισμό του νόμου.

Εάν θέλει κάποιος να κάνει ένα γκάλοπ προκειμένου να τεκμηριώσει την πλήρη αποτυχία του Καλλικράτη του συνιστώ να έλθει στον Βαρνάβα. Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση. Η περιοχή δείχνει ότι δεν είναι ενταγμένη στον αυτοδιοικητικό χάρτη του Δήμου. Η μόνη παρουσία της Δημοτικής Αρχής είναι σε πανηγύρια όπου εκστομίζονται διάφορα που θυμίζουν την εποχή Μαυρογιαλούρου.
Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ 5 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.

Δεν αλλάζει ο Καλλικράτης οφείλουμε να τον αλλάζουμε ΕΜΕΙΣ σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Πολυδέντρι, Αφίδναις, Καλάμο.

σχεδιασμό που θλυνα επιβάλλουν.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ (5)


Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ  ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Μια συλλογική λύση??


Γιατί να μην πιέσουμε; Θα δεχθούμε τις όποιες αποφάσεις έτσι αγόγγυστα, οι οποίες πιθανόν και να καταστρέψουν ακόμη περισσότερο την κοινότητά μας;
Δίνουμε στη δημοσιότητα το αίτημα που καταρχήν θέτουμε προς την Πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Βαρνάβα ώστε να τεθεί σε συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας (Καλλικράτης 2».
Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε, ότι πρόθεσή μας είναι να ζητήσουμε διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε σεναρίου συνένωσης της Κοινότητας Βαρνάβα με άλλους Δήμους ή Κοινότητες.
Θέλουμε έτσι, να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση στην κοινότητά μας  για τη σημασία των επερχόμενων διοικητικών αλλαγών στην αυτοδιοίκηση και των συνεπειών τους, αντί απλώς να περιμένουμε παθητικά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.
Και βεβαίως, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιμείνουμε ώστε να απευθυνθεί η κοινοτική αρχή  προς στους δημότες, για να εκφράσουν τη γνώμη τους με δημοψήφισμα, για όσα θα αλλάξουν οριστικά την καθημερινότητά τους.

Μ. Αποστολόπουλος
--------------
22.5.2015
Προς την πρόεδρο του κοινοτικού Συμβουλίου,
Γραφείο προέδρου.  Κα Ασημακοπούλου Χαρ.
Υποβολή πρότασης για συζήτηση στο κοινοτικό συμβούλιο
Θέμα: Διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.

Κα Πρόεδρε,

Η περίοδος που διανύουμε είναι η πλέον κρίσιμη για τον Βαρνάβα.
Όπως γνωρίζετε, επιταχύνεται ο χρόνος ανακοίνωσης και εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης (Καλλικράτης ΙΙ), η οποία μεταξύ άλλων, προβλέπει την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Μαραθώνος, σε Δήμο της Νέας Μάκρης και την δημιουργία νέου Δήμου Μαραθώνα με συνένωση Βαρνάβα, Γραμματικού & Μαραθώνα.
 Με την εξέλιξη αυτή και με τις τραυματικές εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει σαν Κοινότητα με τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις (Καποδίστριας & Καλλικράτης), θεωρούμε ότι επείγει να συζητηθεί το ζήτημα από το κοινοτικό συμβούλιο.
 Επιπλέον προτείνουμε να εξετάσει το κοινοτικό συμβούλιο πρότασή μας, περί διοργάνωσης τοπικού δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε σεναρίου συνένωσης της Κοινότητας Βαρνάβα με άλλους Δήμους ή κοινότητες.

Γνωρίζουμε βεβαίως, ερμηνεύοντας το άρθρο 216 του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα «περί διενέργειας τοπικών δημοψηφισμάτων», ότι η οποιαδήποτε απόφαση των δημοτών της Κοινότητας Βαρνάβα επί του συγκεκριμένου θέματος δεν μπορεί να έχει υποχρεωτική ισχύ. Θα έχει όμως αδιαμφισβήτητη πολιτική βαρύτητα.

Θεωρούμε ότι με την διενέργεια δημοψηφίσματος θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να εκφράσουν τη γνώμη τους για ένα καθοριστικό για την καθημερινότητά τους ζήτημα και θα σταλεί, προς κάθε κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας που θα κατοχυρώνει τη θέση της Κοινότητάς μας εν’ όψει των εξελίξεων.

Τέλος πιστεύουμε, ότι μέσα σ’ ένα κλίμα απόκρυψης και παθητικής αποδοχής των στόχων και των συνεπειών της νέας διοικητικής αναδιάρθρωσης, -που θα πλήξει ανεπανόρθωτα το θεσμό της Αυτοδιοίκησης,
οφείλετε ως κοινοτικό συμβούλιο να ανοίξετε δημόσια και ανοιχτά τη συζήτηση και να εξασφαλίσετε όρους για την ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών, αν θέλετε να ισχυρίζεστε στο μέλλον ότι οι αποφάσεις σας ήταν σύμφωνες με την ουσία του ρόλου και της αποστολής σας.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Για τον Βαρνάβα του μέλλοντος μας!

Καλλικράτης 2

«Η πολιτεία καλεί τους Δήμους και τις Κοινότητες σε ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».


* Εμείς στον Βαρνάβα τι προτάσεις έχουμε?
* Ποιοι τις διαμορφώνουν και με ποια κίνητρα?
* Ποια είναι τα κριτήρια?
* Επιθυμούμε την συνένωση προς την ΑΝΑΤΟΛΗ ή προς την ΔΥΣΗ?
* Ποιες είναι μέχρι τώρα οι προσπάθειες και συζητήσεις μας με τις άλλες Κοινότητες των Πέντε (5) και που οδηγούν.
* Οι προτάσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών?
* Ποιοι θα αποφασίσουν για ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ αν δεν υπάρχει ΜΑΖΙΚΌΤΗΤΑ αντιπροσωπευτικότητα και συλλογικότητα?
* κ.λ.π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου