Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Α.Π 32249/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Μαραθώνα. Διαχωρισμός στην πηγή/μείωση του όγκου/ανακύκλωση/κομποστοποίηση/υγειονομική ταφή υπολοίπου

ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ- ΘΈΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ..... Περιφέρειας Αττικής & Δήμου Μαραθώνα.
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής:
Κο ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΕΤΡΟ   

17o ΧΛΜ
Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ,
ΤΚ: 153 51
213-2005122

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ: ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17, ΑΘΗΝΑ,
ΤΚ: 117 43
2.      ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΔΉΜΑΡΧΟ ΗΛΊΑ ΨΗΝΑΚΗ
Δήμος Μαραθώνα
Οδός: Οινόης 6, Μαραθώνας Αττικής
Τ.K.: 19007
3.      ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
Ι. ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ 6 - ΒΑΡΝΑΒΑ
Τ.Κ 19014
4.      Συνήγορο του Πολίτη - synigoros-press@synigoros.gr
Παράκληση για την αποστολή Αριθμού Πρωτοκόλλου με ηλεκτρονική απάντηση
ΘΕΜΑ: ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΟΡΑ : ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Μετά την από 10.11.14 επιστολή  μας, προς το Δήμο Μαραθώνα (Α.Π 32249/12.11.14) για την οποία ουδέποτε λάβαμε απάντηση παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, αναγκαστήκαμε να αποταθούμε  στο Συνήγορο του πολίτη από τον οποίο και λάβαμε την από 29/7/15 απαντητική επιστολή (συνημμένη).
Επειδή το θέμα που αναφέρουμε ανήκει στις αρμοδιότητες  της Περιφέρειας Αττικής, παρακαλούμε θερμά για επείγουσες ενέργειές σας το συντομότερο δυνατό.
Διατελούμε με  εκτίμηση
Για την ομάδα Ενεργών πολιτών Βαρνάβα Μαραθώνα
Μ. Αποστολόπουλος
Αλεξ. Προκοπάκης
Συνημμένα: εικόνες, έγγραφα, θέματα στο Web.
(Άρθρα με δυναμική σύνδεση ανάγνωσης - με ένα κλικ).
ΣΧΕΤΙΚΑ AITHMATA
1. Α.Π 6206/7-3-14 επικαιροποιημένο με Α.Π 32239/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ
Επίσης,
2.
Α.Π 32237/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
3.
Α.Π 32249/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Μαραθώνα. Διαχωρισμός στην πηγή/μείωση του όγκου/ανακύκλωση/κομποστοποίηση/υγειονομική ταφή υπολοίπου
 
4.
Α.Π 32246/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS: ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΑΤΙΙΚΗΣ & Υλοποίηση προβλεπομένων στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, σχετικά με την Ρεματιά Βαρνάβα
 
5.
Α.Π 31394/26-11-2013 επικαιροποιημένο με Α.Π 32251/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ Αρ 7/11 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ & ΑΡΙΘΜΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ) ΔΡΟΜΩΝ.

Προς παραλία Βαρνάβα

Με μεγάλη δυσκολία και μεγάλα κενά η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο και τις Κοινότητες, για δε την ανακύκλωση κακόγουστο ανέκδοτο
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κο Ηλία Ψηνάκη, Δήμαρχο                                                    12.10.2014
Κοινοποίηση:
·       Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα
·       Δημοτική Κοινότητα Γραμματικού
·       Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα
·       Δημοτική Κοινότητα Ν. Μάκρης
 ΘΕΜΑ: Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Μαραθώνα. Διαχωρισμός στην πηγή/μείωση του όγκου/ανακύκλωση/κομποστοποίηση/υγειονομική ταφή υπολοίπου.
Αξιότιμε  Κύριε Δήμαρχε
Η κατάσταση στο Δήμο Μαραθώνα, λόγω των απορριμμάτων, μόνον ως τραγική και επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Εκτός από τις παλιές χωματερές ΧΑΔΑ που έκλεισαν έχουν δημιουργηθεί νεώτερες διάσπαρτες και ανεξέλεγκτες χωματερές σε όλη την έκταση του Δήμου εντός και εκτός οικισμών όλα αυτά τα χρόνια με την παλαιότερη Δημοτική Αρχή.
Η  Νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Μαραθώνα, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει μόνιμα το πρόβλημα, τι σκέπτεται να κάνει??? Ποία μέθοδο θα ακολουθήσει και πότε.
Οι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που επί τόσα χρόνια βρίσκονται αποθηκευμένοι ή διάσπαρτοι σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας, αποτελούν οξύτατο πρόβλημα με πολλές και δυσμενείς επιπτώσεις.
Δυστυχώς, οι όποιες “λύσεις” έχουν κατά καιρούς δοθεί ήσαν σπασμωδικές και μη αποδοτικές. Ο Περιφερειακός σχεδιασμός επανεξετάζεται και το πρόβλημα των απορριμμάτων του Μαραθώνα καθημερινά διογκώνεται. Εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας, καθώς και όλων των Δημοτών του Μαραθώνα.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Κύριε Ηλία Ψηνάκη,
Επειδή πιστεύουμε ότι για τη λύση του προβλήματος απαιτείται κεντρική παρέμβαση ώστε να επιτευχθεί η συνεργασία των Δημοτών προς όφελος των οποίων ενεργείται αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Απευθύνουμε έκκληση για την ανάληψη εκ μέρους σας πρωτοβουλίας, ούτως ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό νόμιμη λύση, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, στο τεράστιο πρόβλημα που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρεί το Δήμο μας. Ως Ενεργοί Πολίτες του Βαρνάβα & Γραμματικού είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε, να συνδράμουμε κάθε τέτοια προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης και αποτελεσματικής λύσης η οποία δεν θα δημιουργεί καινούργια αδιέξοδα.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε,
-        Προτείνουμε την οριστική διακοπή κάθε σύμβασης με οποιαδήποτε εταιρεία ανακύκλωσης και πόσα μάλιστα με την Ε.Ε.Α.Α. ( την εταιρεία με τους ΜΠΛΕ κάδους)
-        Μιας και τα απορρίμματα – ανακυκλώσιμα υλικά  ανήκουν στους Δημότες μόνο από αυτούς θα πρέπει να βρεθεί λύση.
Προτεινόμενη λύση, είναι η εφαρμογή του συστήματος της “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”, όπου η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθούν και να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα συμμετοχής στη διαδικασία της ανακύκλωσης, με την παροχή κινήτρων για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες. Έτσι, οι δημότες – καταναλωτές ανταμείβονται άμεσα από τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ικανοποιώντας τόσο τις ανάγκες τους όσο και τις ευαισθησίες τους.
Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με την σύσταση ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Ενιαίου Δήμου Μαραθώνα. 
 
Μέσα λοιπόν από μία διαδικασία Λαϊκής Συνέλευσης -  Ημερίδας στο Δήμο μας, θα πρέπει να κληθούμε όλοι μας να αποφασίσουμε από κοινού για τον τρόπο επεξεργασίας και εκμετάλλευσης των απορριμμάτων μας το συντομότερο δυνατόν
Με εκτίμηση
Για τους Ενεργούς Πολίτες Μαραθώνα
Μ. Αποστολόπουλος*
Αλέξ. Προκοπάκης*
Κυρ. Γκίκας 
*Μέλη της επιτροπής Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μεγέθυνση με ένα κλικ


"Ανακύκλωση στη πηγή"

Παράκληση για την αποστολή Αριθμού Πρωτοκόλλου με ηλεκτρονική απάντηση
Σημείωσεις:
A) "Παρακαλώ για την Παροχή βεβαίωσης καταχώρησης του αιτήματός μου
από τους παραλήπτες του παρόντος email για τις Δημόσιες Υπηρεσίες
(άρθρο 12 του ν.2690/99 Φ.Ε.Κ. 45Α, εγκύκλιος Γενικής Γραμματείας
Δημόσιας Διοίκησης - Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Οργάνωσης και
Διαδικασιών - Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας
ΔΙΑΔΠ/Α1/8249/10.4.2001, κτλ)."

B) Για όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν τον Βαρνάβα που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα από τον δήμο Μαραθώνα ή την Περιφέρεια, θεωρούμε σωστό - (ο χρόνος θα το δείξει αυτό)  - να δώσουμε συνέχεια και να μεταφέρουμε τις υποθέσεις στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί η Επιτροπή να εξετάσει τα θέματα μπορεί και ΟΧΙ. Πάντως θα εξαντλήσουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις μέχρι να βρούμε το δίκιο μας, ώστε ο δήμαρχος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου