Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ενοχοι και συνένοχοι του Δήμου Μαραθώνα. Η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι συνενοχή.

* ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ Εκτός ελαχιστότατων περιπτώσεων.
 Του Μ. Αποστολόπουλου 
Σύμφωνα με όσα ισχύουν τοπικά στο Μαραθώνα, καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο δήμο, και την αντιπολίτευση την ασκούν αποκλειστικά οι ενεργοί δημότες του δήμου.


Σαφώς θυμάστε ότι αρκετά από όσα είχαμε αιτηθεί και καταγγείλει με σειρά επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς τον Δήμαρχο από Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα ουδέποτε απαντήθηκαν αν και είχαν λάβει αριθμ. Πρωτοκόλλου.

Όποια και να είναι η έκβαση αυτών των καταγγελιών, θα υπάρξει και συνέχεια, δεδομένου ότι οι επιλογές των διοικούντων καταστρατηγούν απόλυτα την ορθή χρηστή διοίκηση, και κάποιοι εξ ημών βιώνουμε και τις συνέπειες, σε αντιδιαστολή των υπολοίπων συμπολιτών μας.

Όσα καταγγέλλονται από τους δημότες έπρεπε να χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις τοπικές παρατάξεις, οι οποίες όπως φαίνεται εκπροσωπούν αποκλειστικά τα παραταξιακά και προσωπικά τους συμφέροντα, και επ' ουδενί υπάρχει εκπροσώπηση του τόπου και των συμπολιτών μας.
Απανωτά αιτήματα &  καταγγελίες μας, ξεκίνησαν επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και συνεχίστηκαν με την νυν με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα επί των ιδίων ή παρεμφερών θεμάτων. Πολλές από αυτές δημοσιοποιήθηκαν από μερίδα του τοπικού τύπου, και τα Blogs.
Μετά την διαπιστωμένη άρνηση της δημοτική αρχής Ψηνάκη να απαντήσει, έχουμε συλλέξει δεκάδες αποδεικτικά στοιχεία της καθολικής αδράνειας από τη πλευρά των αρμοδίων, σε αιτήσεις μας προς το δήμο που χρονίζουν, οι οποίες θα αποσταλούν επιπρόσθετα στη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι έχει καταστεί σαφές ότι στο δήμο βρίσκονται καταχραστές των θεσμών και άτομα που λειτουργούν επιλεκτικά υπέρ παραταξιακών τους και ημέτερων, και ενώ τους ζητήθηκε σύννομα οι αιτήσεις να απαντηθούν ή περάσουν στους αντιδημάρχους ή στο δημοτικό συμβούλιο, με δόλο ούτε πέρασαν ούτε απαντήθηκαν. 
Τα γραπτά αιτήματα που έχουν υποβληθεί από εμένα τον ίδιο προσωπικά στον Δήμο Μαραθώνα  ΔΕΝ έχουν απαντηθεί ακόμα μέχρι σήμερα.
1.    Α.Π 6206/7-3-14 επικαιροποιημένο με Α.Π 32239/12.11.14  
2.    Α.Π 31394/26-11-2013 επικαιροποιημένο με Α.Π 32251/12.11.14
3.    Α.Π 32237/12.11.14
4.    Α.Π 32249/12.11.14
5.    Α.Π 32246/12.11.14, όπως
και άλλα που (παράνομα) δεν μας έδωσαν αριθμ. Πρωτ. παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, για θέματα Εθελοντισμού και ανακύκλωσης.
Όταν οι εκλεγμένοι αποφασίζουν να κακοδιοικούν κατά των δημοτών, δεν αρμόζουν στην χρηστή διοίκηση ενός τόπου.
Ενεργοί Πολίτες Μαραθώνα
------------------
Συμβολή στον διάλογο από φίλο αναγνώστη. Παραθέτουμε το κείμενο αυτούσιο όπως είναι:

“Με αφορμή το διάλογο αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη να συμμετάσχω και εγώ σε αυτόν, με την ιδιότητα του απλού δημότη-ψηφοφόρου.
Ως απλός δημότης-ψηφοφόρος έκανα δύο ερωτήσεις στον εαυτό μου
Α) Αν σας χρωστάω το οτιδήποτε που να με κάνει να αισθάνομαι υποχρεωμένος απέναντί σας ;
Β) Αν μου δίνετε  εσείς τα χρήματα που χρειάζομαι για να επιβιώσω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ;
Η απάντηση που μου έδωσα ήταν, ότι ούτε σας χρωστάω και ούτε μου δίνετε να φάω.
Εφόσον ξεκαθαρίστηκε αυτό το θέμα που με προβλημάτιζε, θα ήθελα να σας πω τα εξής :
Ο Πολίτης-Δημότης, δεν είναι υποχρεωμένος να αιτιολογεί την άποψή του όταν εκφράζεται για τους πολιτικούς κάθε βαθμίδας διότι δεν έχει την γνώση και δεν μπορεί να την έχει με τον τρόπο που εσείς λειτουργείτε, παίρνοντας  αποφάσεις και βγάζοντας ανακοινώσεις.
Ο Πολίτης-Δημότης, ενδέχεται να μη μπορεί να εκφράσει λεκτικά ή γραπτά αυτά που πιστεύει, όμως μπορεί να αισθάνεται ποιος τον ενημερώνει ουσιαστικά και ποιος τον κοροϊδεύει δραματικά.
Ανεπιφύλακτα μπορώ να σας πω ότι δεν έχω αισθανθεί ποτέ ότι εσείς κάνατε κάποια απόπειρα προσπάθειας να με ενημερώσετε ουσιαστικά. Απεναντίας θεωρώ ότι την όποια γνώση αποκτάτε από την ενασχόλησή σας με τα κοινά την κρατάτε ως επτασφράγιστο μυστικό.
Αυτό είναι που με θλίβει βαθύτατα, διότι όταν ευελπιστείς ότι το καινούργιο που επέλεξες θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο και αποδεικνύεται αν όχι χειρότερο αλλά το ίδιο και απαράλλαχτο με όσα έχουν προηγηθεί, τότε δεν μπορεί παρά να υψωθεί μπροστά σου σαν αποκάλυψη αυτό που βίωνες όλο το προηγούμενο διάστημα, βρίσκοντας έκφραση στην φράση  «Το Πρόσωπο της Αλήθειας είναι φοβερό».
Η αλήθεια είναι, ότι εκφράζοντας, γράφοντας αυτά που αισθάνομαι δεν πιστεύω ότι σας αγγίζω στο ελάχιστο.
Πιστεύω όμως ότι τα ερωτήματα που τέθηκαν στο διάλογο θα πρέπει να απαντηθούνε, όχι μόνο από τους συνήθεις ομιλούντες αλλά και από εκείνους που έχουν πιει το αμίλητο νερό ή έχουν πάρει όρκο σιωπής.
Οι παραπάνω εικόνες θα μένανε ατελείς-μετέωρες εάν δεν έκανα ένα γενικότερο σχόλιο-ερώτημα απευθυνόμενος σε όσους συμμετέχουν – με οποιοδήποτε τρόπο – στα κοινά και ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την πόλη που ζούνε:
Όλοι εκείνοι που είναι πρώτοι στις γιορτές και στα πανηγύρια και προπαντός πρώτοι στις φωτογραφίες στα τοπικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέρα από το να εκθέτουν τον εαυτό τους στο φακό, υπάρχει περίπτωση να εκθέσουν και τις απόψεις τους για τα θέματα τις πόλης για να δούνε και οι υπόλοιποι τι υπάρχει πίσω από την εικόνα ;
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να προσυπογράψω την φράση-θέση : «Η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι συνενοχή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου