Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΑΡΝΑΒΑΣ - ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΧΟΛΙΟ που αξίζει να γίνει αρθρο.

Ο Νέος Βαρνάβας είπε...
Πριν πάω στο Γραφείο, ρίχνω μια ματιά στα Blogs της περιοχής και ιδιαίτερα του Βαρνάβα. Βλέπω ότι από τα πιο δραστήρια είναι αυτά του κ. Αποστολόπουλου με ποικιλία θέσεων και απόψεων και που κατά βάση είναι καταγγελτικά και αυτό μου αρέσει γιατί υπογραμμίζουν τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης στην έλλειψη παραγωγής ουσιαστικού έργου ( υποδομών ) που παρουσιάζουν διαχρονικά οι διοικούντες το μικρό χωριό του Βαρνάβα.

Διαπιστώνω κι εγώ ότι κάτι(πολλά ) πάει στραβά και παραμένει ο Βαρνάβας τόσο πίσω σ όλους τους κρίσιμους τομείς ανάπτυξης. Μια άποψη είναι ότι φταίει η νοοτροπία κατοίκων και πολιτικών αρχόντων που εκλέγονται κάθε φορά (οι ίδιοι) και που ανακυκλώνουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα χωρίς σταματημό.

Κάποιος Σύλλογος Νέων Κατοίκων που υπήρχε, θα μπορούσε να βοηθήσει δυνητικά την Κοινότητα με στελέχη απ όλους τους τομείς ανάπτυξης, αλλά και να προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση, φαίνεται όμως πως απαξιώθηκε εντελώς από λάθος επιλογή Πρόεδρου Δ.Σ και κρυφής πολιτικής διασύνδεσης μέχρι πρότινος, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Τι απομένει… Μια νέα προσπάθεια νέων και άφθαρτων ατόμων, που με την υποστήριξη γηγενών και νεοφερμένων θα μπορούσαν να δώσουν μια νέα προοπτική ανάπτυξης του τόπου.
Οι παλιοί πολιτικοί – θα πρέπει να πάρουν σύνταξη – ο κύκλος τους ολοκληρώθηκε, να κάνουν πίσω και να ζήσουν βοηθώντας την μετεξέλιξη του Βαρνάβα.

Αν βλέπετε κάποια άλλη λύση, πέστε την για να γίνει κάποιος στοιχειώδης διάλογος, αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στα κοινοτικά συμβούλια των κλακαδόρων. Εδώ τουλάχιστον (Internet) υπάρχει η άμεση δημοκρατία σεβασμού των αντίθετων απόψεων.

 Ας σηκώσουμε τα μανίκια λοιπόν. Θα κρατήσω την ανωνυμία μου, μέχρι ναρθει ο χρόνος.
16 Σεπτέμβριος 2009 9:47 πμ 

4 σχόλια:

  1. πΟΛΎ ενδιαφέρουσα θέση. Πιστεύω οτι μια τέτοια λύση θα βγάλει τον Βαρνάβα απο τον βούρκο.
    Περιμένω να δώ εξελίξεις. Οι κοινοτικές εκλογές που ερχονται κριβουν εξελιξεις. Υποστηρίζω την προοπτική αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συσπείρωση, συμμετοχή, σύμπραξη κλπ, κλπ - είναι οι νέες μοντέρνες ονομασίες που χρησιμοποιούν πολιτικές παρατάξεις και στον Βαρνάβα, προσπαθώντας να συγκινήσουν περισσότερους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα την νεολαία. Κι αυτό γιατί ο πολίτης έχει πλέον γυρίσει τις πλάτες του στα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες απαξιωμένες νοοτροπίες αλλάζουν τα κουστούμια τους για να αποπροσανατολίσουν και δελεάσουν τον κόσμο.
    Πράγματι, ο Νέος Βαρνάβας που περιγράφεται μπορεί και οφείλει να λύση το γόρδιο δεσμό ή και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Νέε Βαρνάβα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με την καθαρότητα των σκέψεών σου. Εύκολα, Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν σ αυτόν τον όμορφο τόπο αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό πυρήνα αφοσιωμένων ατόμων (νεοφερμένων & γηγενών, όπως λες) που μακριά από την πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στα αδιέξοδα ( κοινωνικά, πολιτιστικά, υποδομών κλπ) που αντιμετωπίζει σήμερα ο Βαρνάβας , αναλαμβάνοντας α-πολιτική δράση.
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να οργανωθούμε. Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια τι γίνεται αυτός ο σύλλογος. Αν εχει πεθάνει πρέπει να τον θάψουμε. Πότε θα γίνει η κηδεία δεν ξέρουμε, αφού κάποιοι τον κρατάνε σκόπιμα ζωντανό. Κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή