Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

«Aνοιξαν» συμβολικά τα διόδια Αφιδνών


Γιωργος Λιαλιος
Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων των Αφιδνών προχώρησαν την Κυριακή οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στις εισόδους της εθνικής οδού. Κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και στην Τραγάνα, με τους κατοίκους των γύρω χωριών να απειλούν με κατάληψη των διοδίων.
Οι αντιδράσεις από την ανατιμολόγηση των διοδίων και τη λειτουργία νέων σταθμών στην εθνική οδό, στο τμήμα από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια, δεν έχουν κοπάσει. Την Κυριακή, κάτοικοι της Β. Αττικής (από Μαλακάσα έως Αφίδνες και Ωρωπό) συγκεντρώθηκαν στις Αφίδνες και συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου προκειμένου να οργανώσουν τα επόμενα βήματά τους και αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με την ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Υποδομών. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στα διόδια των Αφιδνών και επέβαλαν το «άνοιγμα» των διοδίων για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για διάστημα περίπου μιας ώρας.
Σε πυρετό κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι κάτοικοι της Τραγάνας. Τις προηγούμενες ημέρες, κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα διόδια (Αγιος Κωνσταντίνος, Αρκίτσα, Λιβανάτες, Αταλάντη, Τραγάνα, Μαλεσίνα και Μαρτίνο) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τραγάνα για τα νέα διόδια, στην οποία μάλιστα παρευρέθησαν και βουλευτές της Φθιώτιδας. Οι κάτοικοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των διοδίων, αν δεν εξαιρεθούν από την καταβολή κομίστρου.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε λειτουργία των τεσσάρων πλευρικών (δηλαδή, στους κόμβους εισόδου στην εθνική οδό) σταθμών διοδίων στη Μαλακάσα (38ο χλμ.), στα Οινόφυτα (49ο χλμ.), στη Θήβα (84ο χλμ.) και στην Τραγάνα (133ο χλμ.), καθώς και η λειτουργία των μετωπικών διοδίων στη Θήβα.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_13/10/2009_333148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου