Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Μπλόκο στα διόδια

ΑΦΙΔΝΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
▅Κάτοικοι από τις  Αφίδνες, τη Μαλακάσα, το Πολυδένδρι, τον Ωρωπό,  τον Κάλαμο και τον  Βαρνάβα κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητά τους προς τις  Αφίδνες, όπου οι υπάλληλοι βλέποντας  την αντίδραση του  κόσμου άνοιξαν τις  μπάρες αφήνοντας  να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα
ΚΑΤΑΛΗΨΗ στους σταθμούς διοδίων στις Αφίδνες- και στα δύο ρεύματα- πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι κάτοικοι των Αφιδνών και των γύρω περιοχών. Είναι η δεύτερη κατάληψη από την προηγούμενη Κυριακή που πραγματοποιούν κάτοικοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση στις τιμές των διοδίων.

Όση ώρα διήρκεσε η κατάληψη- απο τις 12 έως τη μία το μεσημέρι- οι διερχόμενοι οδηγοί περνούσαν χωρίς πληρώνουν το αντίτιμο 1,85 ευρώ για τη διέλευση τόσο στο ρεύμα προς Λαμία όσο και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κάτοικοι από τις Αφίδνες, τη Μαλακάσα, το Πολυδένδρι, τον Ωρωπό, τον Κάλαμο και τον Βαρνάβα άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο πριν από τις 11 χθες το πρωί στα διόδια της Μαλακάσας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητά τους προς τις Αφίδνες, όπου οι υπάλληλοι βλέποντας την αντίδραση του κόσμου άνοιξαν τις μπάρες αφήνοντας να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

Για τους κατοίκους των περιοχών που πραγματοποίησαν τη χθεσινή συγκέντρωση, η αύξηση στην τιμή των διοδίων φθάνει το 34,5%. Την ίδια ώρα το ταξίδι- στη διαδρομή από τη Μεταμόρφωση έως τον Μαλιακό (Σκάρφεια)

αυξήθηκε κατά 52,7%. Μέχρι πρότινος, οι κάτοικοι των Αφιδνών και των γύρω περιοχών πλήρωναν μόνο στην άνοδο (προς Λαμία)

2,75 ευρώ. Σήμερα πληρώνουν 1,85 προς Αθήνα και 1,85 προς Λαμία, σύνολο 3,70 ευρώ την ημέρα για τη μετακίνησή τους.

Οι κάτοικοι ζητούν την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς χρέωσης, άμεση κατασκευή και επιδιόρθωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και άμεση διαπραγμάτευση για το ποσό των διοδίων που πρέπει να πληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι των γύρω περιοχών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου