Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ & Η ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ.


Τους τελευταίους μήνες παρακολουθώ τις δραστηριότητες Δημοτικών & Κοινοτικών συνδυασμών και μεμονωμένων Συμβούλων για την διαμόρφωση Συνδυασμών. Είναι εντυπωσιακό πραγματικά το «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» που πρέπει να κερδίσουν, αφού θα πρέπει:
 • Να καταφέρουν να παντρέψουν διαφορετικές πρακτικές διοίκησης και κουλτούρας που μέχρι τώρα έχει ακολουθηθεί από τους 4 του Μαραθώνιου Δήμου (Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα, Ν. Μάκρη) σε θέματα: Υποδομών , Σχεδίου Πόλης, Παιδείας, Αθλητικά & Πολιτιστικά, Κοινωνική Πολιτική κλπ.
 • Να κατευνάσουν τοπικιστικές κορόνες και λεονταρισμούς (που έχουν έντονα ήδη εμφανιστεί),
 • Να φέρουν σε συνεργασία & συνεννόηση Δημοτικούς & Κοινοτικούς Συμβούλους πολλαπλών παρατάξεων περιοχών και νοοτροπιών,
 • και βέβαια να πείσουν τους ψηφοφόρους για την αποτελεσματικότητά τους, αφού τα Προγράμματα και οι Προϋπολογισμοί υλοποιούνται με σοβαρές εκπτώσεις.

 Ταυτόχρονα υπάρχει και μια ΠΑΓΙΔΑ, η οποία δημιουργείται από τα παρακάτω:

 1. Δεν υπάρχει οργανωμένη Διαδικασία διαβούλευσης (είναι στην μόδα βλέπετε ο όρος αυτός), με  Ομάδες Ενεργών Πολιτών και Συλλόγους. Οι  Δημότες σε Οργανώσεις (Γονέων, Πολιτιστικούς, Αναπτυξιακούς και άλλους), φοβούνται πως θα χρησιμοποιηθούν, για να φτιαχτούν προεκλογικά προγράμματα και μετά θα ξεχαστούν, όπως έχει γίνει σε πάρα πολλές εκλογικές διαδικασίες!!.
 2. Οι Δημότες είναι αποστασιοποιημένοι από τις διαδικασίες πολιτικών χρισμάτων και μεθοδεύσεων
 3. Δεν πιστεύουν πως θα αλλάξει τίποτα, αφού θα εκλεγούν οι ΙΔΙΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι
 4. Δημότες που θέλουν να εμπλακούν δεν το κάνουν γιατί φοβούνται Πολιτικά καπελώματα και ότι θα χρησιμοποιηθούν ως «ψηφοσυλλέκτες».
Θέλω  πραγματικά να διαψευσθώ πολύ γρήγορα από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.
θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να αξιολογώ προθέσεις και θέσεις ψάχνοντας Θετικές & Δημιουργικές κινήσεις με ΣΤΟΧΟ,ΟΡΑΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!.


1 σχόλιο:

 1. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι θα προσπαθήσουν χρησιμοποιήσουν ομάδες Ενεργών Πολιτών, Συλλόγους, Οργανώσεις Γονέων, Πολιτιστικούς, Αναπτυξιακούς και άλλους φορείς, για να φτιαχτούν προεκλογικά προγράμματα και για να χρησιμοποιηθούν ως «ψηφοσυλλέκτες». Μετά θα ξεχαστούν, όπως έχει γίνει σε πάρα πολλές εκλογικές διαδικασίες!!.

  Διαπλεκόμενοι και συμβιβασμένοι όπως και σύλλογοι μαϊμού είναι δυστυχώς έτοιμοι να δώσουν το χέρι τους. Μερικοί απ αυτούς είναι από τον Βαρνάβα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή