Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ - ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στον Βαρνάβα Αττικής.

Με ένα κλικ
Δημοσιεύουμε τον διάλογο που διεξήχθη με τους αναγνώστες σχετικά για το παραπάνω άρθρο.

Το άρθρο σας κ. Αποστολόπουλε βγάζει πικρία και θυμό και είναι δικαιολογημένα. Πράγματι η "Ομάδα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΩΣΣΗ και ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ" έκανε έναν τιτάνιο αγώνα για την προώθηση της Ανακύκλωσης στον Βαρνάβα. Και θα ήταν ανέντιμο να μην αναγνωρισθεί η τεράστια συμβολή σας. Δεν έχω σκοπό να "απολογηθώ", ή να δικαιολογήσω τις όποιες δικές μου αδυναμίες να συμβάλλω ενεργότερα στην προσπάθεια αυτή. Ο καθένας από τους δημόσιες άνδρες οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του (ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ) δημόσια.
Θα ήθελα μόνο να θυμίσω σ΄ εσάς και στους αναγνώστες μερικά πράγματα, τα οποία δείχνουν ότι, αν μη τι άλλο, το ενδιαφέρον μου για την Ανακύκλωση, αλλά και γενικότερα για το ζήτημα της διαχείρισης των τοπικών απορριμμάτων, ήταν ειλικρινές. Ως Πρόεδρος πέτυχα να είμαστε Η ΜΟΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για την οποία εκπονήθηκε ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ και δόθηκε Άδεια Αποκατάστασης, η οποία δεν υλοποιήθηκε για λόγους ανεξάρτητους από την θέλησή μας(άρνηση του ΕΣΔΚΝΑ & του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής). Ακόμη είμαστε η ΜΟΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ που εκπόνησε Μελέτη Διαχείρισης των Τοπικών Απορριμμάτων με Ανακύκλωση και Οικιακή Κομποστοποίηση.Το ότι δεν υλοποιήθηκε οφείλεται στο ότι δεν εκλέχθηκα πάλι Πρόεδρος της Κοινότητας (η μελέτη είχε εκπονηθεί προς το τέλος της θητείας μου). Παράλληλα είχα συνάψει σύμβαση με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης. Όλα αυτά τα βρήκε η Ομάδα Πρωτοβουλίας και, από όσο γνωρίζω, αξιοποίησε ή επικαιροποίησε κάποια από αυτά. Η συμμετοχή μου στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή (πάντα προσωπικά και χωρίς "αντιπροσώπους") ήταν απόδειξη ότι πίστευα πραγματικά στην προσπάθειά σας και γενικότερα στην προώθηση της Ανακύκλωσης. Θα θυμάστε τα έντυπα που σχεδίασα (τα οποία εσείς ανασχεδιάσατε), θα θυμάστε τις δράσεις που ανέλαβα. Κι αλήθεια σε ποια άλλη Κοινότητα της Ελλάδας ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης συμβάλλει έτσι ενεργά στην προώθηση ενός κοινοτικού έργου; Ίσως θα έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα και θα αποδεχθώ την κριτική σας, ως προς αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι "κορόιδεψα" κανέναν, ότι "φοβήθηκα" την δύναμη των πολιτών, ότι "έβαλα ταφόπλακα" στις πρωτοβουλίες.

ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΗΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ


Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε..

κ.Κόλλια ή καλύτερα φίλε Γιώργο,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια για την προσπάθεια και το έργο των ενεργών πολιτών, αλλά το τι κάναμε εμείς, τι κάνατε εσείς και τι έκαναν οι άλλοι ΔΕΝ έχει απολύτως ΚΑΝΕΝΑ νόημα αφού αυτή η κοινή συλλογική προσπάθεια απέτυχε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ και ΟΛΟΙ (ατομικά ή συλλογικά) κρινόμαστε από το ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  όταν παράγει όφελος για την τοπική κοινωνία,  μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Εξ άλλου αυτός ήταν ένας από τους βασικούς όρους της εμπλοκής των ενεργών πολιτών στο οικολογικό αυτό εγχείρημα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως η Διαπαραταξιακή Επιτροπή ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ τον κόσμο, αφού η συμφωνία δεν τηρήθηκε, με ευθύνη των μελών της επιτροπής και του Προέδρου της κοινότητας.
Δεν θα μπω εδώ σε λεπτομέρειες που και εσείς γνωρίζετε…γιατί δεν είναι πλέον παραγωγικές.
Τελειώνοντας επιθυμώ να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές ΟΤΑ.
Μ. Αποστολόπουλος
Ομάδα Ενεργών Πολιτών.

Σχόλιο από E- mail
της κας Χατζηβασιλείου
Ανώνυμος είπε...
Μ άλλα λόγια… να αγαπιόμαστε, μοιάζει το “σχόλιο-απολογία” αλλά κρύβει και μια ισχυρή δόση ειλικρίνειας.
Αυτό που ακούμε συνεχώς σαν δικαιολογία από τους αυτοδιοικητικούς του Βαρνάβα αλλά και άλλων περιοχών, νυν και πρώην προέδρους είναι: Δεν πρόλαβα, δεν εκλέχθηκα, δεν μ αφήνουν να κυβερνήσω, φταίει η αντιπολίτευση κλπ…κλπ
Έτσι λοιπόν τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, στον πρώην όμορφο αυτό τόπο- πριν τις πυρκαγιές του 2009 &10.
Τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν γίνει βουνό
που είναι αδύνατο να χωρέσουν στην παράνομη χωματερή του χωριού, εκεί που τα αδειάζουν τα σκουπίδια τους κάθε φορά οι τοπικοί άρχοντες του Βαρνάβα, χωρίς ανακύκλωση.
Αλήθεια πώς είναι δυνατόν υποψήφιοι για τις εκλογές αυτοδιοικητικοί να ομορφοποιούν τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
(της ανακύκλωσης και σωρείας άλλων σοβαρών προβλημάτων που διαχειρίστηκαν) που οι ίδιοι εν πολλοίς δημιούργησαν με την απραξία ή την ανικανότητά τους. για να μας υποσχεθούν ΤΩΡΑ λαγούς με ή χωρίς πετραχήλια ζητώντας και πάλι την ψήφο μας.
Το τσουνάμι της οργής των πολιτών θα ξεσπάσει στις επερχόμενες εκλογές γιατί ο θυμός στο καζάνι που βράζει είναι μεγάλος.

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕ…ΟΧΙ στους αυτοδιοικητικούς παλαιάς κοπής ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΆ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
Το σημαντικό είναι
να ενωθούν οι φωνές όσων διαφωνούν με τη μίζερη καθημερινότητα που κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς, για να αντιπροτείνουμε κάτι νέο, φρέσκο, από ανθρώπους με μεράκι. να στηρίξουμε ενεργούς συμπολίτες μας, αλλά να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας.
Συγχαρητήρια για το άρθρο σας
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Χατζηβασιλείου Μαριάνθη
Γιατρός
στελιος είπε...
Για ποια ανακύκλωση μιλάμε όταν οι τοπικοί άρχοντες αδυνατούν να κυβερνήσουν.
Δυστυχώς οι τοπικοί άρχοντες αδυνατούν να κυβερνήσουν γιατί επιλέγουν υποψήφιους δημοτικούς ή κοινοτικούς συμβούλους από τα «στρατά» που τους ψήφισαν, από μεγάλες οικογένειες και λοιπούς παράγοντες. για να αυξήσουν τα κουκιά.
Έτσι επιλέγονται τις περισσότερες φορές άτομα ανίκανα ή και αμόρφωτα χωρίς καμιά εμπειρία ως γλάστρες για να αποφασίζουν ανάλογα με ένα ναι ή με ένα όχι, για την τύχη του τόπου. Τσακώνονται μεταξύ τους ή αλλάζουν στρατόπεδα με το παραμικρό και σαμποτάρουν τον εκλεγμένο δήμαρχο. Από την άλλη οι δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι έχουν το δικό τους χαβά. Οι περισσότεροι διορισμένοι και τακτοποιημένοι από το πρώην ή νυν δήμαρχο ή κοινοτάρχη έχοντας εξασφαλίσει την μονιμότητα κάνουν ότι θέλουν δημιουργώντας προβλήματα λειτουργικότητας στις υπηρεσίες εκβιάζοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι πλουτίζουν από δουλειές εκτός υπηρεσίας όπως υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων, λογιστές κ.α ειδικότητες.
Εδώ δεν μιλάμε για τις εργολαβίες που δίνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι εδώ και εκεί, εξασφαλίζοντας το κάτι τις τους.

Με αυτό το σκηνικό πως θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος? ΟΥΤΕ ο Καλλικράτης δεν μας ΣΩΖΕΙ.
Η ΜΌΝΗ ΕΠΙΛΟΓΉ να ψηφίσουμε νέους και άφθαρτους ενεργούς συμπολίτες μας άτομα μορφωμένα και καταξιωμένα. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

Επί προσωπικού δεν ”αμφέβαλλα ποτέ´ για την ακεραιότητα των ελάχιστων 3-4 πολιτικών προσώπων του Βαρνάβα, αλλά με τις πυρκαγιές
μαζί με τα ξερά κάηκαν δυστυχώς και τα χλωρά. Τώρα όμως έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν επιλέγοντας τους σωστούς εκλογικούς συνδυασμούς για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα στον πολύπαθο Βαρνάβα. Καλή επιτυχία.

Στέλιος Μ
Ανώνυμος είπε...
Αγαπητέ Μιχάλη. συμφωνώ σολα και επαυξάνω αλλά στις εξαιρέσεις του σχολιαστή Στέλιου να περιλλάβης τον κολλια το γιώργο, ειναι εγγλυηση και πρεπει να το βοηθησουμε,
Πέτρος
Αγαπητέ Μιχάλη έχει δίκιο, ως προς την δεοντολογία. Απλά νόμισα ότι το post αναρτήθηκε απευθείας στο blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.
Επί της ουσίας, δεν θα διαφωνήσω με την απάντησή σου, μόνο θα πω ότι η ισοπέδωση δεν προάγει τα πράγματα. Κι αυτό φυσικά ισχύει - κυρίως- για την δική σας προσπάθεια.
Στην κ. Χατζηβασιλείου θα ήθελα να πω λίγα λόγια, γιατί-καθώς φαίνεται- είναι νέα ΝΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ.
Δεν έχω πρόβλημα τα γραφόμενά μου να ληφθούν ως "απολογία".
Άλλωστε οι αιρετοί οφείλουν να "απολογούνται" προς τους Πολίτες.
Θα ήθελα ακόμη να πώ ότι η διαχείριση των κοινών δεν υπακούει στην λογική της απλής αριθμητικής: 20 + 4 = 24 / 2 = 12. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ κάποιος να διοικεί επί 20 χρόνια και ΑΛΛΟ να διοικεί 4 χρόνια.
Όποις έχει διοικήσει έστω και ένα χρεοκοπημένο περιπτερο θα γνωρίζει ότιτο πρώτο που έχει να κάνει είναι η οικονομική του τακτοποίηση. Και, πιστέψτε με, αυτό δεν είναι εύκολο, ούτε και για περίπτερο.
Παρέλαβα μια Κοινότητα υπερχρεωμένη (750.000 €), με απλήρωτους υπαλλήλους και κατασχέσεις "προ των πυλών".
Προσπάθησα πάνω από 2 χρόνια να ανορθώσω οικονομικά την Κοινότητα. Και φυσικά ο απομένων χρόνος δεν έφτανε, αντικειμενικά, για να παραχθεί μεγάλο έργο.
Άρα οι "δικαιολογίες" ¨δεν πρόλαβα", "δεν εκλέχθηκα" έχουν βάση.
Δεν θα ισχυρισθώ ότι δεν έκανα λάθη, ή ότι δεν υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις.
Άλλωστε και ο Πάπας τελευταία αρχίζει να μην επιμένει στο "αλάθητο".
Αυτό που ζητώ από του πολίτες είναι ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ.

Τέλος για τους "πολιτικούς παλαιάς κοπής" επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι δεν ανήκω σ΄ αυτούς. Και ξέρετε αυτό που μετρά είναι η ενεργητικότητα, το πάθος για προσφορά κι όχι η ηλικία (φυσική ή πολιτική). Έχω δεί πολλούς "πολιτικούς νέας κοπής" να οδηγούν τα πράγματα προς τα πίσω.
Για τους άλλους δύο φίλους που σχολίασαν την ανάρτηση έχω να πώ ότι στην νέα φάση που μπαίνει ο τόπος μας και τουλάχιστον στην αρχική περίοδο είναι απαραίτητη η εμπειρία και η γνώση , για να προστατευθούν τα συμφέροντα του τόπου μας στα πλαίσια του νέου Δήμου. Κι αυτό ο πολίτης θα το κρίνει και θα αποφασίσει.
Φίλοι μου ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στον διάλογο.  Βλέπω και αισθάνομαι τον θυμό σας για την πολιτική, που ασκείται  μέχρι σήμερα στον Βαρνάβα.Μην απογοητεύεστε μην το βάζετε κάτω. Το σημαντικό είναι να ενωθούν οι φωνές όσων διαφωνούν με τη μίζερη καθημερινότητα που κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς, για να αντιπροτείνουμε κάτι νέο, φρέσκο, από ανθρώπους με μεράκι. να στηρίξουμε ενεργούς συμπολίτες μας, αλλά να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας.

Κλείνοντας απαντώ στο σχόλιο του κ. Γ. Κόλλια.
Αγαπητέ Γιώργο,
Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στον διάλογο και για το πολιτικό θάρρος να κάνεις την αυτοκριτική σου και να εκτεθείς δημόσια σ αυτόν.
Αυτό είναι πράγματι ειλικρίνεια και σεβασμός στις απόψεις των άλλων, όσο αρνητικές και νάνε. Μακάρι και οι υπόλοιποι πολικοί παράγοντες του τόπου, να έχουν το κουράγιο να κάνουν το ίδιο.
Προσωπικά πιστεύω το κατεστημένο του Βαρνάβα έχει δημιουργηθεί διαχρονικά από το πολιτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων του τόπου. Δες την απαράδεκτη ατμόσφαιρα των κοινοτικών συμβουλίων και της διοίκησης γενικότερα και τι αποτέλεσμα παράγει για πολιτισμό, για το περιβάλλον, για τις υποδομές, για την κοινωνία, για την καθημερινότητα του πολίτη. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΓΟ δεν παράγεται (μένουμε στις προσπάθειες).
Έτσι εμείς οι πολίτες έχουμε δηλητηριαστεί χάνοντας την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς και τους εκπροσώπους μας γενικότερα.
 Τώρα για το θέμα της ανακύκλωσης που αναφερόμαστε, θεωρώ πως ήταν καταστροφική η εξέλιξη της παύσης παρουσίας των μελών της διαπαραταξικής επιτροπής στις συνεδριάσεις. Ετσι δόθηκε η πρόφαση ή και η δικαιολογία στον πρόεδρο της κοινότητας να τις διακόψει φέροντας έτσι ακέραια και την ευθύνη της αποτυχίας. Οι προσωπικές δεσμεύσεις (περί ΜΗ πολιτικοποίησης του θέματος) που είχαν δοθεί άτυπα (προς τους εθελοντές ενεργούς πολίτες) από τους επικεφαλείς των πολιτικών παρατάξεων, πριν την έναρξη της προσπάθειας δεν τηρήθηκαν. Αυτό το θεωρούμε σαν μεγάλη προσβολή και έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες που επιδιώξαν/κουν να βοηθήσουν το τόπο. ΕΔΩ ξεκινά η οργή μας, νοιώθοντας εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.

Όσο αφορά την κρίση των πολιτών γενικά -
εθνικές εκλογές  ή τοπικές ΟΤΑ- από την εμπειρία σου γνωρίζεις ότι ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ και όχι ΔΙΚΑΙΑ και σαν κανόνα, ΤΙΜΩΡΟΥΝ. Παρά ταύτα επειδή πιστεύω ότι όντως έκανες περισσότερες ειλικρινείς προσπάθειες για τον τόπο και τα ΧΥΤΑ -αν κάποιος γλυτώσει από την κατακραυγή του κόσμου από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Βαρνάβα στις εκλογές ΟΤΑ για το Δήμο Μαραθώνα -για την περίπτωσή ελπίζω και ΕΥΧΟΜΑΙ να είσαι ΕΣΥ.

Χαίρομαι για την δήλωσή σου ότι ΔΕΝ ανήκεις στην ομάδα πολιτικών ¨παλαιάς κοπής¨
, οπότε οφείλεις να συμφωνήσεις μαζί μου ότι όσο είναι απαραίτητη η εμπειρία και η γνώση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων, άλλο τόσο και ίσως μεγαλύτερη είναι η γνώση της σύγχρονης διοίκησης, των οικονομικών και της οικολογίας. Η επίτευξη καθορισμένων στόχων που φέρνουν άμεσο ή μεσοπρόθεσμο όφελος στον τόπο και την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Αλλά…αυτά θα τα επιλέξει ο αυριανός δήμαρχος του Μαραθώνα αν έχει ταλέντο και μεράκι ή ο αυριανός δημοτικός σύμβουλος Βαρνάβα.
 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και… καταστρέφει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (εν προκειμένου την ανακύκλωση).
Τέλος
4 Σεπτεμβρίου 2010 4:10 μ.μ.

5 σχόλια:

  1. Μ άλλα λόγια… να αγαπιόμαστε, μοιάζει το “σχόλιο-απολογία” αλλά κρύβει και μια ισχυρή δόση ειλικρίνειας.

    Αυτό που ακούμε συνεχώς σαν δικαιολογία από τους αυτοδιοικητικούς του Βαρνάβα αλλά και άλλων περιοχών, νυν και πρώην προέδρους είναι: Δεν πρόλαβα, δεν εκλέχθηκα, δεν μ αφήνουν να κυβερνήσω, φταίει η αντιπολίτευση κλπ…κλπ
    Έτσι λοιπόν τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, στον πρώην όμορφο αυτό τόπο- πριν τις πυρκαγιές του 2009 &10.
    Τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν γίνει βουνό που είναι αδύνατο να χωρέσουν στην παράνομη χωματερή του χωριού, εκεί που τα αδειάζουν κάθε φορά οι τοπικοί άρχοντες του Βαρνάβα, χωρίς ανακύκλωση.
    Αλήθεια πώς είναι δυνατόν υποψήφιοι για τις εκλογές αυτοδιοικητικοί να ομορφοποιούν τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ (της ανακύκλωσης και σωρείας άλλων σοβαρών προβλημάτων που διαχειρίστηκαν) που οι ίδιοι εν πολλοίς δημιούργησαν με την απραξία ή την ανικανότητά τους. για να μας υποσχεθούν ΤΩΡΑ λαγούς με ή χωρίς πετραχήλια ζητώντας και πάλι την ψήφο μας.
    Το τσουνάμι της οργής των πολιτών θα ξεσπάσει στις επερχόμενες εκλογές γιατί ο θυμός στο καζάνι που βράζει είναι μεγάλος.
    ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕ…ΟΧΙ στους αυτοδιοικητικούς παλαιάς κοπής ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΆ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
    Το σημαντικό είναι να ενωθούν οι φωνές όσων διαφωνούν με τη μίζερη καθημερινότητα που κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς, για να αντιπροτείνουμε κάτι νέο, φρέσκο, από ανθρώπους με μεράκι. να στηρίξουμε ενεργούς συμπολίτες μας, αλλά να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο μας.
    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Χατζηβασιλείου Μαριάνθη
    Γιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποια ανακύκλωση μιλάμε όταν οι τοπικοί άρχοντες αδυνατούν να κυβερνήσουν.

    Δυστυχώς οι τοπικοί άρχοντες αδυνατούν να κυβερνήσουν γιατί επιλέγουν υποψήφιους δημοτικούς ή κοινοτικούς συμβούλους από τα «στρατά» που τους ψήφισαν, από μεγάλες οικογένειες και λοιπούς παράγοντες. για να αυξήσουν τα κουκιά. Έτσι επιλέγονται τις περισσότερες φορές άτομα ανίκανα ή και αμόρφωτα χωρίς καμιά εμπειρία ως γλάστρες για να αποφασίζουν ανάλογα με ένα ναι ή με ένα όχι, για την τύχη του τόπου. Τσακώνονται μεταξύ τους ή αλλάζουν στρατόπεδα με το παραμικρό και σαμποτάρουν τον εκλεγμένο δήμαρχο. Από την άλλη οι δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι έχουν το δικό τους χαβά. Οι περισσότεροι διορισμένοι και τακτοποιημένοι από το πρώην ή νυν δήμαρχο ή κοινοτάρχη έχοντας εξασφαλίσει την μονιμότητα κάνουν ότι θέλουν δημιουργώντας προβλήματα λειτουργικότητας στις υπηρεσίες εκβιάζοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι πλουτίζουν από δουλειές εκτός υπηρεσίας όπως υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων, λογιστές κ.α ειδικότητες.
    Εδώ δεν μιλάμε για τις εργολαβίες που δίνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι εδώ και εκεί, εξασφαλίζοντας το κάτι τις τους.
    Με αυτό το σκηνικό πως θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος? ΟΥΤΕ ο Καλλικράτης δεν μας ΣΩΖΕΙ.
    Η ΜΌΝΗ ΕΠΙΛΟΓΉ να ψηφίσουμε νέους και άφθαρτους ενεργούς συμπολίτες μας άτομα μορφωμένα και καταξιωμένα. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

    Επί προσωπικού δεν ”αμφέβαλλα ποτέ´ για την ακεραιότητα των ελάχιστων 3-4 πολιτικών προσώπων του Βαρνάβα, αλλά με τις πυρκαγιές μαζί με τα ξερά κάηκαν δυστυχώς και τα χλωρά. Τώρα όμως έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν επιλέγοντας τους σωστούς εκλογικούς συνδυασμούς για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα στον πολύπαθο Βαρνάβα. Καλή επιτυχία.

    Στέλιος Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Μιχάλη. συμφωνώ σολα και επαυξάνω αλλά στις εξαιρέσεις του σχολιαστή Στέλιου να περιλλάβης τον κολλια το γιώργο, ειναι εγγλυηση και πρεπει να το βοηθησουμε,
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μιχάλη έχει δίκιο, ως προς την δεοντολογία. Απλά νόμισα ότι το post αναρτήθηκε απευθείας στο blog ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.
    Επί της ουσίας, δεν θα διαφωνήσω με την απάντησή σου, μόνο θα πώ ότι η ισοπέδωση δεν προάγει τα πράγματα. Κι αυτό φυσικά ισχύει - κυρίως- για την δική σας προσπάθεια.
    Στην κ. Χατζηβασιλείου θα ήθελα να πώ λίγα λόγια, γιατί-καθώς φαίνεται- είναι νέα ΝΕΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ.
    Δεν έχω πρόβλημα τα γραφόμενά μου να ληφθούν ως "απολογία". Άλλωστε οι αιρετοί οφείλουν να "απολογούνται" προς τους Πολίτες.
    Θα ήθελα ακόμη να πώ ότι η διαχείριση των κοινών δεν υπακούει στην λογική της απλής αριθμητικής: 20 + 4 = 24 / 2 = 12. Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ κάποιος να διοικεί επί 20 χρόνια και ΑΛΛΟ να διοικεί 4 χρόνια.
    Όποις έχει διοικήσει έστω και ένα χρεοκοπημένο περιπτερο θα γνωρίζει ότιτο πρώτο που έχει να κάνει είναι η οικονομική του τακτοποίηση. Και, πιστέψτε με, αυτό δεν είναι εύκολο, ούτε και για περίπτερο.
    Παρέλαβα μια Κοινότητα υπερχρεωμένη (750.000 €), με απλήρωτους υπαλλήλους και κατασχέσεις "προ των πυλών".
    Προσπάθησα πάνω από 2 χρόνια να ανορθώσω οικονομικά την Κοινότητα. Και φυσικά ο απομένων χρόνος δεν έφτανε, αντικειμενικά, για να παραχθεί μεγάλο έργο.
    Άρα οι "δικαιολογίες" ¨δεν πρόλαβα", "δεν εκλέχθηκα" έχουν βάση.
    Δεν θα ισχυρισθώ ότι δεν έκανα λάθη, ή ότι δεν υπήρξαν αδυναμίες και καθυστερήσεις. Άλλωστε και ο Πάπας τελευταία αρχίζει να μην επιμένει στο "αλάθητο".
    Αυτό που ζητώ από του πολίτες είναι ΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ.
    Τέλος για τους "πολιτικούς παλαιάς κοπής" επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι δεν ανήκω σ΄ αυτούς. Και ξέρετε αυτό που μετρά είναι η ενεργητικότητα, το πάθος για προσφορά κι όχι η ηλικία (φυσική ή πολιτική). Έχω δεί πολλούς "πολιτικούς νέας κοπής" να οδηγούν τα πράγματα προς τα πίσω.
    Για τους άλλους δύο φίλους που σχολίασαν την ανάρτηση έχω να πώ ότι στην νέα φάση που μπαίνει ο τόπος μας και τουλάχιστον στην αρχική περίοδο είναι απαραίτητη η εμπειρία και η γνώση , για να προστατευθούν τα συμφέροντα του τόπου μας στα πλαίσια του νέου Δήμου. Κι αυτό ο πολίτης θα το κρίνει και θα αποφασίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Γιώργο,
    Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στον διάλογο και για το πολιτικό θάρρος να κάνεις την αυτοκριτική σου και να εκτεθείς δημόσια σ αυτόν. Αυτό είναι πράγματι ειλικρίνεια και σεβασμός στις απόψεις των άλλων, όσο αρνητικές και νάνε. Μακάρι και οι υπόλοιποι πολικοί παράγοντες του τόπου, να έχουν το κουράγιο να κάνουν το ίδιο.
    Προσωπικά πιστεύω το κατεστημένο του Βαρνάβα έχει δημιουργηθεί διαχρονικά από το πολιτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων του τόπου. Δες την απαράδεκτη ατμόσφαιρα των κοινοτικών συμβουλίων και της διοίκησης γενικότερα και τι αποτέλεσμα παράγει για πολιτισμό, για το περιβάλλον, για τις υποδομές, για την κοινωνία, για την καθημερινότητα του πολίτη. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΓΟ δεν παράγεται (μένουμε στις προσπάθειες).
    Έτσι εμείς οι πολίτες έχουμε δηλητηριαστεί χάνοντας την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς και σε εσάς στους εκπροσώπους μας γενικότερα.

    Ειδικότερα τώρα για το θέμα της ανακύκλωσης που αναφερόμαστε, θεωρώ πως ήταν καταστροφική η παύση παρουσίας των μελών της διαπαραταξικής επιτροπής στις συνεδριάσεις, διότι έτσι δόθηκε η πρόφαση ή και η δικαιολογία στον πρόεδρο της κοινότητας να τις διακόψει. Οι προσωπικές δεσμεύσεις (περί ΜΗ πολιτικοποίησης του θέματος) που είχαν δοθεί άτυπα (προς τους ενεργούς πολίτες εθελοντές) από τους επικεφαλείς των πολιτικών παρατάξεων, πριν την έναρξη της προσπάθειας δεν τηρήθηκαν. Αυτό το θεωρούμε σαν μεγάλη προσβολή και έλλειψη σεβασμού προς όλους τους εθελοντές και τους πολίτες που επιδιώξαν/κουν να βοηθήσουν το τόπο. ΕΔΩ ξεκινά και η οργή μας διότι νοιώθουμε εξαπατημένοι.

    Όσο αφορά την κρίση των πολιτών - εκλογές εθνικές ή τοπικές ΟΤΑ- από την εμπειρία σου γνωρίζεις ότι ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ και όχι ΔΙΚΑΙΑ και σαν κανόνα, ΤΙΜΩΡΟΥΝ.

    Χαίρομαι για την δήλωσή σου ότι ΔΕΝ ανήκεις στην ομάδα πολιτικών ¨παλαιάς κοπής¨, οπότε οφείλεις να συμφωνήσεις μαζί μου ότι όσο είναι απαραίτητη η εμπειρία και η γνώση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων, άλλο τόσο και ίσως μεγαλύτερη είναι η γνώση της σύγχρονης διοίκησης, των οικονομικών και της οικολογίας. Η επίτευξη καθορισμένων στόχων που φέρνουν άμεσο ή μεσοπρόθεσμο όφελος στον τόπο και την καθημερινότητα του πολίτη. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Αλλά…αυτά θα τα επιλέξει ο αυριανός δήμαρχος του Μαραθώνα αν έχει ταλέντο και μεράκι ή ο αυριανός δημοτικός σύμβουλος Βαρνάβα.
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και… καταστρέφει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (την ανακύκλωση).
    Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή