Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εθελοντισμός 2.0 - Εναλλακτικές και καθαρά πολιτικές εθελοντικές δραστηριότητες

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011


Συνέχεια ενημέρωσης για τον πολιτικό οργανισμό Δημοκρατία Ιδεών

Άρα θα πρέπει να πούμε, πως η Πολιτεία δεν είναι απλά μια κοινωνία σε κοινό τόπο, με σκοπό την ασφάλεια και τη συμβίωση. Η Πολιτική Κοινωνία δεν έχει ως σκοπό την απλή συντροφιά των Πολιτών, αλλά την επιδίωξη υψηλών επιτευγμάτων.
-- Αριστοτέλης, Έλληνας φιλόσοφος

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς κοινωνικής δράσης στον οποίο η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη, είναι ο εθελοντισμός.
Ο εθελοντισμός είναι η υψηλότερη μορφή κοινωνικής προσφοράς. Μέσω της διαδικασίας αυτής, ο πολίτης μπορεί να κοινωνικοποιηθεί με υγιή τρόπο και μακρυά από την διαστρεβλωτική επιρροή της Κακιστοκρατίας στη χώρα (συμπεριλαμβάνοντας στον όρο τα πολιτικά κόμματα και την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης).
Μέσω του εθελοντισμού, ο πολίτης αρχίζει να ευαισθητοποιείται για θέματα του άμεσου ή και εκτεταμένου κοινωνικού του περιβάλλοντος. Έπειτα, και αφού αποκτήσει γνώση των προβλημάτων με την άμεση επαφή του με αυτά, ο πολίτης αποκτά κοινωνική συνείδηση. Μια κοινωνική συνείδηση που έχει ως βασικά της χαρακτηριστικά και συνιστώσες τις έννοιες της κατανόησης και της ανοχής. Κατανόηση των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, και ανοχή στη διαφορετικότητα χαρακτήρα, άποψης, γνώμης, κτλ. Ο πολίτης ο οποίος εκθέτει τον εαυτό του στα σύγχρονα προβλήματα, και συνειδητά αποφασίζει να κάνει κάτι για αυτά, συμμετέχοντας και βοηθώντας εθελοντικά, αποτελεί τον σύγχρονο και δημιουργικό Έλληνα πολίτη, ο οποίος μπορεί και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες, και ταυτόχρονα ονειρεύεται να κάνει πράξη την δική του νέα εποχή για την Ελλάδα.
Από τη στιγμή που αποκτήσουμε μια ισχυρή κοινωνική συνείδηση μέσω του εθελοντισμού, θα μπορέσουμε έπειτα να δουλέψουμε συλλογικά, και να συνεργαστούμε πραγματικά, υπεράνω κομμάτων, χρωμάτων και taboo για το καλό της χώρας μας. Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι από τη στιγμή που γίνουμε μάρτυρες της δικής μας επιτυχίας, και της αλλαγής που μπορούμε να επιφέρουμε δρώντας ανιδιοτελώς και εθελοντικά, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε καθόλου τη βοήθεια της Κακιστοκρατίας, και ότι μπορούμε πλέον να πάρουμε τη μοίρα της ζωής και της χώρας στα χέρια μας.
Όπως έχει τονιστεί, ο Οργανισμός μας είναι καθαρά πολιτικός και σκοπεύει κυρίως στην πολιτική ενίσχυση της Ελλάδας. Γι’αυτό και οι τομείς εθελοντισμού που θα ασχοληθούμε θα πρέπει να είναι καθαρά πολιτικοί και σαφώς δημιουργικοί και πρωτοποριακοί. Με αυτό το σκεπτικό, η Δημοκρατία Ιδεών θα ξεκινήσει την εθελοντική της δράση στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών.
Σε μια εποχή σκληρής και αδίστακτης παγκοσμιοποίησης στους τομείς της διακίνησης των αγαθών, των υπηρεσιών αλλά κυρίως των πληροφοριών, η τεχνολογική κατάρτιση του καθενός από μας και του συνόλου της κοινωνίας, είναι βασικότατη προϋπόθεση για την ανάπτυξη μιας χώρας. Συγκεκριμένα, φαντάζει ειρωνικό να μιλάμε για τη «διεθνή θέση» της χώρας μας ή για τις διεθνείς μας απαιτήσεις, όταν αφενός καταδυναστευόμαστε από την υπάρχουσα Κακιστοκρατία, και αφετέρου υστερούμε τεχνολογικά ως άτομα, ως κοινωνία και ως χώρα από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και του κόσμου. Για να αποκτήσει η χώρα μας δυναμική αλλά και ανταγωνιστικότητα, απαιτείται η αύξηση των τεχνολογικών γνώσεων του συνόλου των Ελλήνων πολιτών. Μία αύξηση που θεωρείται αυτονόητη για να μπορέσει η χώρα μας να οδηγηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί αλλά και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας. Μια αύξηση που θα της επιτρέψει «να αφήσει πίσω της την Κακιστοκρατία» και να γίνει ικανή για να ακολουθήσει ξανά το δρόμο προς το μεγαλείο.
Ο εγκληματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι αρμόδιοι θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας και τα απεχθή αν όχι τρομακτικά media δεν μπορούν αλλά κυρίως δεν επιθυμούν την ουσιαστική ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες. Γι’αυτό το λόγο, η Δημοκρατία Ιδεών, σε πρώτη φάση, αναλαμβάνει η ίδια την πρωτοβουλία αυτή.
Συγκεκριμένα, ο οργανισμός μας θα αναλάβει εθελοντικά να βοηθήσει, ενημερώσει, καταρτίσει και εκπαιδεύσει κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος το επιθυμεί, σε θέματα νέων τεχνολογιών. Η βοήθεια αυτή, θα μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, όπως βοήθεια και κατάρτιση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, στη δημιουργία διαδικτυακής προσωπικής ταυτότητας (είτε εμπορικής, είτε προσωπικής), στην ενημέρωση για εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και παραβλέποντας τα ανεπαρκή και κακεντρεχή ελληνικά media, κτλ.
Είναι  σαφές ότι από μία τέτοια προσπάθεια βγαίνουμε κερδισμένοι όλοι. Ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να ζητήσει την βοήθεια του Οργανισμού σε θέματα νέων τεχνολογιών, και ο κάθε πολίτης ο οποίος γνωρίζει ήδη αρκετά μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να ενισχύσει εθελοντικά τους συμπολίτες του. Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι από μία τέτοια διαδικασία συμμετοχής, κοινής προσπάθειας, προσωπικής επαφής, κοινωνικής προσφοράς και προώθησης των νέων τεχνολογιών στη χώρα, η Ελλάδα δύναται να βγει ενωμένη, ενσυνείδητη, και πολιτικά ενισχυμένη.
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους συμμετέχοντες να βρίσκεται στην άμεση και προσωπική προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα. Σε μια εποχή όπου η δημοκρατία της Κακιστοκρατίας πνίγει τα υγιή συναισθήματα του πολίτη και του απαγορεύει να συμμετέχει και να προσφέρει, διαφαίνεται η ευκαιρία μέσω του Εθελοντισμού 2.0, της άσκησης του ύψιστου δικαιώματος της προσφοράς. Ενός δικαιώματος που οδηγεί σε ασύγκριτη προσωπική ικανοποίηση, που όμως για χρόνια έχουμε στερηθεί, και που πλέον η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ.
Η Δημοκρατία Ιδεών σας καλεί να συμμετέχετε με οποιαδήποτε μορφή και τρόπο στην πρωτοβουλία αυτή, καθώς και να μας στείλετε ιδέες σας για περαιτέρω «εναλλακτικές» και «καθαρά πολιτικές» εθελοντικές πρωτοβουλίες οι οποίες σας ενδιαφέρουν και θα θέλατε να πραγματοποιήσει ο πρώτος Πολιτικός Οργανισμός. 

Email: dimokratiaideon@gmail.com
Facebook page: http://www.facebook.com/pages/Dimokratia-Ideon/157324787645914

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου