Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Επιχείρηση καθαριότητας... “σκούπα” στον Βαρνάβα Αττικής

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες η κοινότητα  Βαρνάβα. Ο οικισμός επιτέλους καθαρίστηκε από τα συνεργεία της Κοινότητας με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσιμίνη. Ευχόμαστε αυτό να αποτελεί το πρώτο ευοίωνο δείγμα δράσης της νέας κοινοτικής αρχής για την καθαριότητα του περιβάλλοντος, τομέας εντελώς εγκαταλελειμμένος από την αδιαφορία της προηγούμενης κοινοτικής αρχής.
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ
Απομένουν πολλά να γίνουν στο θέμα αυτό και στην περιφέρεια (εκτός οικισμού) και στις βασικές αρτηρίες που εκτός από τα διάσπαρτα σκουπίδια στους δρόμους και τις ρεματιές έχουμε πνιγεί από την βλάστηση, τα αγριόχορτα κλπ. Τα χόρτα έχουν φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα και η αίσθηση της εγκατάλειψης είναι κάτι παραπάνω από ορατή.
Εδώ επίσης θα πρέπει να τονίσουμε και την επείγουσα ανάγκη καθαρισμού του μοναδικού πλατανοδάσους της Ρεματιάς που αποτελεί δασικό στολίδι και αξιοθέατο του Βαρνάβα. Η προστασία και η αναδάσωση της ρεματιάς είναι επίσης το ζητούμενο.
Βαρνάβας Ρυπογόνες πινακίδες παντού
Τώρα, το επόμενο βήμα είναι ο καθαρισμός του περιβάλλοντος από τις αναρίθμητες διαφημιστικές πινακίδες μικρές και μεγάλες που είναι κατάσπαρτες παντού ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Υπάρχουν ήδη εγκαταλελειμμένα ειδικά ικριώματα (προσφορά ιδιώτη) για ανάρτηση διαφημιστικών Πινακίδων. Απαιτούν πάκτωση και τοποθέτηση. Όποιοι θέλουν στο μέλλον να διαφημιστούν σ αυτές να πληρώνουν ένα παράβολο ( ενός έτους στην Κοινότητα).Να απαγορεύεται στο μέλλον οποιαδήποτε η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων σε δημόσιους χώρους.
Ελλειμματικός ήταν και ο καθαρισμός της παραλίας Βαρνάβα, ο οποίος έχει ανάγκη από εντατικοποίηση. Η αύξηση του πληθυσμού από τουρίστες- επισκέπτες κάνει επιτακτική την ανάγκη για συνεχή καθαριότητα χειμώνα καλοκαίρι.
Για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στον παραλιακό οικισμό να επιστρατεύεται από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι από ένα άτομο το οποίο να έχει επιφορτιστεί με το έργο της καθαριότητας. Η ανεπάρκεια στην καθαριότητα συνδέεται με την υποστελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τα θέματα του περιβάλλοντος όμως έχουν ΑΜΕΣΗ σχέση με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ & ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ στην πηγή, αφού τελικά έκλεισε η παράνομη χωματερή του χωριού μας. ΤΩΡΑ πλέον τίθεται επιτακτικά στο τραπέζι η σχεδιαζόμενη επιβολή φόρων «ο ρυπαίνων πληρώνει» δηλαδή θα πληρώνουμε πλέον με βάσει το τονάζ των παραγόμενων απορριμμάτων, κι αυτό θα τσούξει όλους μας. Με την ανακύκλωση μειώνουμε τα απορρίμματα μας και βοηθάμε το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ – με συνέχεια και συνέπεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου