Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ



Ευχαριστούμε την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αν. Αττικής για την άμεση ανταπόκρισή  στο θέμα. Περιμένοντας  ενημέρωση  για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων  δεδομένης της επικινδυνότητας της διαδρομής.

Όμως αξίζει να σημειώσουμε πως οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την υπηρεσία σας, πάρθηκαν πολύ κοντά στις πινακίδες και δεν αποτυπώνουν  την πραγματικότητα του κινδύνου που διατρέχουμε καθημερινά  (καθόσον πολλές είναι κριμένες πίσω από δέντρα, κλαριά και εποχιακή βλάστηση δεν φαίνονται) σε  ορίζοντα ασφαλούς οδήγησης - πόσο μάλλον το βράδυ.

Όσον αφορά τον στοιχειώδη φωτισμό θα  εξετάσουμε το θέμα με το αρμόδιο δασαρχείο Καπανδριτίου για να δούμε τις εναλλακτικές λύσεις που ενδεχόμενα προσφέρονται.
Πάντως πολλές από τις προτάσεις μας ακόμα δεν απαντήθηκαν εκ μέρους σας. 

Ανεπαρκής οδική σήμανση.
Η εμφανιζόμενη οδική σήμανση έχει τοποθετηθεί προ αμνημονεύτων χρόνων (Μεταξύ 15- 20 ετών) είναι πλέον παρωχημένη για τα σημερινά Ευρωπαϊκά δεδομένα οδικής ασφάλειας.
Παράγοντες που επηρεάζουν και επιβάλλουν την βελτίωσης της οδικής σήμανσης
 Ο κίνηση οχημάτων έχει αυξηθεί αφού ο πληθυσμός του χωριού έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, όπως και η κίνηση προς παραλία Βαρνάβα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τους χειμερινούς μήνες τα χιόνια (κλείνουν συχνά την διαδρομή)  και τα φαινόμενα τοπικής ομίχλης αυξάνουν ακόμα περισσότερο την επικινδυνότητα – οδηγούμε στα τυφλά (ούτε πινακίδες – ούτε οι ξεθωριασμένες διαγραμμίσεις φαίνονται).

Μετά την εγκληματική (για εμάς) επέμβαση της Περιφέρειας το 2014 μέσω εργολάβου, και την κατακρεούργηση και αποψίλωση πεύκων και πλατάνων της ρεματιάς Βαρνάβα σε ύψος 15-20 μ (καταστροφή του τοπίου)  η ταχύτητα οδήγησης αυξήθηκε σημαντικά (ενώ το όριο 30Χλμ) η παρατηρούμενη μέση ωριαία ταχύτητα των οχημάτων (ανέρχεται στα 80-100 Χλμ/ώρα) με παράλληλη αύξηση   επικινδυνότητας για οδηγούς και οχήματα, όπως εκθέτουμε.

Οι παραπάνω παράγοντες επιβάλλουν τον άμεσο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της διαδρομής, σύμφωνα  με τις προτάσεις μας και τους κανονισμούς της ΕΕ, με σεβασμό στο περιβάλλον και το τοπίο.

Τέλος,
Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την τεχνική έκθεση αστυνόμευσης του Τ.Τ Καπανδριτίου αναμένοντες τις δικές σας ενέργειες το συντομότερο δυνατόν.

Διατελούμε στην διάθεσή σας
Με εκτίμηση

Για τους Ενεργούς πολίτες Βαρνάβα
Μ.Αποστολόπουλος
Αλξ. Προκοπάκης

---------------------



From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 
 Sent: Thursday, September 3, 2015 11:19 AM
To: 'ant.anatolikis@patt.gov.gr'

'dtechnikon.anat@patt.gov.gr'; 'amaliarou@patt.gov.gr'
  Cc: 'Τ.Τ. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ'; 'ant.anatolikis@patt.gov.gr'; 'gperatt@patt.gov.gr'; 'ant.ergon@patt.gov.gr'; 'mayor@marathon.gr'; 'katharosvarnavas@marathon.gr'; 'katharosmarathonas@marathon.gr'; 'katharineamakri@marathon.gr'; 'katharogrammatiko@marathon.gr'; 'synigoros-press@synigoros.gr'; 'Yorgos Psinakis'; 'psinakisilias@gmail.com'
Subject: ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΣΝΣΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ταχ. Δ/νση:17ο Χλμ Λ. Μαραθώνα
15351 ΠΑΛΛΗΝΗ
Υπ όψη Γιαν. Ασπρουλάκη Δ/ντή
Τηλ. 213 200 5327
E-mail: 'dtechnikon.anat@patt.gov.gr'; 'amaliarou@patt.gov.gr'
ΘΕΜΑ: ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Κε Ασπρουλάκη

Συνημμένα σας στέλνουμε (5) συνημμένα που αφορούν το θέμα σχετικά με την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ και παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε το συντομότερο για το πρόγραμμα αποκατάστασης των θιγομένων θεμάτων καθόσον καθόσον ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε διαρκεί κίνδυνο.

Διατελούμε,
Για τους Ενεργούς Πολίτες Βαρνάβα
Μ. Αποστολόπουλος
Αλεξ. Προκοπάκης
http://energipolitesvarnava.blogspot.gr/

Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου