Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Επιτροπή Κατοίκων Βαρνάβα: «Για την συνένωση πέντε (5) κοινοτήτων και την δημιουργία νέου Δήμου Αφιδνων.

Η κυβέρνηση θα φέρει σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο που αφορά τις τροποποιήσεις – διορθώσεις στον νόμο Καλλικράτη. Ήλθε η ώρα για την δημιουργία του Νέου Δήμου των 5 (Βαρνάβα, Καπανδριτίου, Πολυδεντρίου, Αφιδνών, Καλάμου) ή τελικά η συνένωση μας με τον δήμο Ωρωπού.

Σκοπός της επιτροπής κατοίκων είναι να απαιτήσουμε από την τοπική κοινότητα  την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος (σύμφωνα με τον νόμο) για να διατρανώσουμε προς κάθε πλευρά την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για συνένωση με τις όμορες κοινωνίες της περιοχής μας (δυτικά) δημιουργώντας ένα μεγάλο ηθικό ανάχωμα στα κακόβουλα σχέδια που απεργάζονται πολιτικάντηδες για εμάς χωρίς εμάς, με αυθαίρετη προσάρτησή μας στον Νέο Δήμο Μαραθώνα μετά τον διαχωρισμό του νυν Δήμου σε δύο, (ήτοι Ν. Μάκρης και Νέου Δήμου Μαραθώνα με τις κοινότητες Μαραθώνα, Γραμματικού, Βαρνάβα).

Πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε την τοπική Κοινότητα με την οργάνωση και επιτυχία του δημοψηφίσματος. Παρόλα αυτά εάν και εφόσον αυτό δεν πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, επιφυλασσόμαστε να αναπτύξουμε  δική μας πρωτοβουλία έκφρασης γνώμης.
Εμπρός για το δημοψήφισμα

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. 

Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος στην επιτροπή να επικοινωνήσει μαζί μας

  ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ (Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Πολυδέντρι, Αφίδναις, Κάλαμο)

Μία από τις αρμοδιότητες του τοπικού συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα είναι η Εκφορά γνώμης στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης δημοτικών κοινοτήτων ή ένταξής τους σε άλλο όμορο δήμο.(π.χ Συνένωση με δήμο Ωρωπού ή για νέο Δήμο των 5) με την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.


Ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν επί τέλους οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων. 
Στα πλαίσια των καθηκόντων της, περιμένουμε  από την τοπική πρόεδρο του Βαρνάβα συγκεκριμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, πριν οι οι πολιτικάντηδες μας δέσουν χειροπόδαρα με τον Νέο Δήμο Μαραθώνα που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς! 
ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.
ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΑΡΘΡΟ 4
Προσάρτηση τοπικών διαμερισμάτων - οικισμών
   1. Τοπικό διαμέρισμα μπορεί να προσαρτηθεί σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα, με τον οποίο ή με την οποία συνορεύει, κατόπιν τοπικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 3 του άρθρου 216 και εφόσον συναινέσει ο Δήμος ή η Κοινότητα στον οποίο ζητείται να γίνει η προσάρτηση, ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του. Για το σκοπό αυτόν θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη και του Δήμου από τον οποίο πρόκειται να αποσχισθεί το τοπικό διαμέρισμα, όταν δεν συντρέχει η προϋπόθεση του δευτέρου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 216. Η γνώμη αυτή παρέχεται από το δημοτικό συμβούλιο με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του.
   2. Δεν επιτρέπεται να προσαρτηθεί τοπικό διαμέρισμα σε άλλο Δήμο ή Κοινότητα, πριν περάσει μία πενταετία από τότε που συστήθηκε ή προσαρτήθηκε.
   3. Οικισμός, που δεν συνορεύει με το Δήμο ή την Κοινότητα στον οποίο υπάγεται διοικητικά, προσαρτάται σε έναν από τους Δήμους ή Κοινότητες με τους οποίους συνορεύει. Για την προσάρτηση εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ύστερα από γραπτό αίτημα που υποβάλλεται από τους μισούς τουλάχιστον κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι είναι και εκλογείς, καθώς και γνώμη της οικείας Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
   4. Αν ο παραπάνω οικισμός δεν ανήκει στον ίδιο νομό με το Δήμο ή την Κοινότητα με τον οποίο συνορεύει και στον οποίο θα προσαρτηθεί, το προεδρικό διάταγμα εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ύστερα από γραπτό αίτημα που υποβάλλεται από τους μισούς τουλάχιστον κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι είναι και εκλογείς, καθώς και γνώμη των οικείων Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.).

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Διαβάστε ακόμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου