Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Ώρα για εθελοντική δράση στην Κοινότητα Βαρνάβα και τον Δήμο Μαραθώνα!

"Η έλλειψη κοινωνικών συμπεριφορών αλληλεγγύης και εθελοντισμού οδηγεί σε ανασφάλεια, προκαλεί άγχος και εκνευρισμό, ενθαρρύνει επιθετικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές και συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην μείωση της ευτυχίας των πολιτών".  Αναδημοσίευση Άρθρου μας της Τρίτης, 19 Απριλίου 2016. Η Κοινότητα Βαρνάβα και ο Δήμος Μαραθώνα θα έπρεπε να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης της πρωτοβουλίας «Let’s do it Greece!»
Ας το κάνουμε λοιπόν!
Καθαρίζουμε εθελοντικά τις παραλίες και τις πόλεις! Είναι ένας στόχος που μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορεί να πραγματοποιηθεί. Καλούμε λοιπόν τον Δήμο Μαραθώνα την τοπική Κοινότητα, τους συλλόγους, υπηρεσίες, σχολεία, φορείς και όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν. 


Ο στόχος της δράσης αυτής είναι διττός, αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική καθαριότητα και αφετέρου, η αισθητική αναβάθμιση της Κοινότητας Βαρνάβα και του Δήμου μας.
Καλούμε τον Δήμο Μαραθώνα να δείξει την ευαισθησία του σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, να σταθεί αρωγός στην ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων, Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα, Ν. Μάκρης να αγκαλιάσουν και να οργανώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Καλούμε τον Δήμαρχο να στηρίξει τα Τοπικά  Συμβούλια για αυτή τη δράση, η οποία έχει ως στόχο να διαδώσει το μήνυμα της περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο Δήμος μας να συμμετέχει και να είναι εκεί, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα σε δεκάδες παιδιά και να τους εμφυσήσει την αγάπη για τον εθελοντισμό».
Η έλλειψη κοινωνικών συμπεριφορών αλληλεγγύης και εθελοντισμού οδηγεί σε ανασφάλεια, προκαλεί άγχος και εκνευρισμό, ενθαρρύνει επιθετικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές και συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην μείωση της ευτυχίας των πολιτών.

Για να δούμε ....τι θα δούμε Κα πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα.
 Αντί να αντιμετωπίζετε τον εθελοντισμό σαν μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία (σχετική ανακοίνωση σας) και αντί να προβάλετε ξένους "ελεήμονες" εθελοντές, θα ήταν υπέροχο για όλους μας στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής & αλληλεγγύης, να ρίξετε όλο το βάρος σας στην δημιουργία εθελοντικής ομάδας Βαρνάβα, όπως κληθήκατε να οργανώσετε, εδώ και ένα χρόνο.
 
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ 
ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Μ. Αποστολόπουλος
--------------------------------------

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου