Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα: Τα Υποσυνείδητα μηνύματα της κας Ασημακοπουλου, από τα μανταλάκια του FaceBook.

Συμπαραστεκόμαστε αλλά δεν σας λυπόμαστε ...  δουλειά σας. Διεκδικήστε τα δικαιώματα του Βαρνάβα, από το "Δήμαρχο σας" ….
Από την σελίδα  - F/B Δημοτικη Κοινοτητα Βαρναβα διαβάζουμε
22 ώρες · Τροποποιήθηκε ·
Κύριε Αποστολόπουλε είμαι θετική πράγματι και γι' αυτό και για κάθε καλή ιδέα που θα προβάλει το χωριό μας.
Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειές του ποδαριού.
Πρέπει να πάρουμε άδειες από την αρχαιολογική, να στρώσουμε το έδαφος να κανονίσουμε με ορχήστρα η οποία κάπως πρέπει να πληρωθεί. ???Πότε όλα αυτά σε μία εβδομάδα;
Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, ετοιμάσαμε τα σχολεία έχουμε εκλογές και καθημερινές βλάβες με την αλλαγή του παλιού δικτύου ύδρευσης στο νέο, οπότε ούτε χέρια ούτε μηχάνημα.
Μπορούμε από κοινού όλοι να κάνουμε ένα πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην τρέχουσα χρονιά και οι κινήσεις που θα γίνουν να είναι προγραμματισμένες για να μπορέσουν με τα λίγα μέσα που έχουμε να τις υλοποιήσουμε Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ εκδηλώσεις για φέτος που αναβλήθηκαν λόγω καιρού ήταν την πρωτοχρονιά (βασιλόπιτες δώρα στα παιδιά κλπ) το έθιμο με τα τενεκεδάκια λίγο αργότερα. Το πέταγμα του αετού,τα κάλαντα του Λαζάρου το Πάσχα.
Από έλλειψη χρημάτων ακυρώθηκαν τρία διαφορετικά events τα οποία θεωρώ ότι θα ανέβαζαν λίγο την κίνηση και τη ζωή στο χωριό Το πρώτο rock festival των πιτσιρικάδων, ένα ράλι αντίκα και ένα σόου με μηχανές….
Υπάρχουν σκέψεις και όρεξη και δουλεύουμε αλλά ούτε τα προγραμματισμένα δεν βγαίνουν κάποιες φορές, πόσο μάλλον τα απρογραμμάτιστα.

----------------------------------
Σημ. Μόλις τώρα μάθαμε από φίλους αναγνώστες την ύπαρξη της παραπάνω ανακοίνωσης τύπου! στην σελίδα της Κοινότητας και απαντάμε.

Κα Ασημακοπούλου
Κυρία μου γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα, για αυτό και δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας. Εν μέσω της σκληρής οικονομικής κρίσις που βιώνουμε σπουδαιότερο όλων είναι να φροντίσετε πάση θυσία να διατηρήσετε την κοινωνική συνοχή των πολιτών σας. Βασικό εργαλείο είναι ο πολιτισμός που αγκαλιάζει ενώνει και αγαλλιάζει τις ψυχές των ανθρώπων και τους απομακρύνει από τα καθημερινά τους προβλήματα.


Όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλά χρόνια διαχειριζόμαστε μία σειρά από Ιστολόγια (κεντρικό - http://varnavasnews.blogspot.gr/) αφιερωμένα εξαιρετικά στην ανάδειξη και τα δικαιώματα του Βαρνάβα. Οι σελίδες μας τυχαίνουν μεγάλης αναγνωσιμότητας από τους συμπολίτες μας και όχι μόνο. Αναδεικνύουμε τα θετικά και καυτηριάζουμε τα αρνητικά της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Γνωρίζετε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογής σας ως προέδρου της τοπικής κοινότητας, σας υποστηρίξαμε (όπως το ίδιο θα κάναμε και για κάθε άλλον θα ήταν στην θέση σας). Σας υποβάλαμε  την Ατζέντα των διαχρονικών προβλημάτων του τόπου, που με επιμέλεια συλλέγουμε και αναρτούμε στις Ιστοσελίδες μας εδώ και 16 χρόνια (Πηγή ιδεών & προεκλογικών προγραμμάτων δημοτικών υποψηφίων).

Επί του θέματος,
Με αφορμή την ανακοίνωση του θέματος της ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ απο το F/B της κοινότητας (μεγάλη τιμή) θεωρούμε σκόπιμο να εκθέσουμε την άποψη μας, παρότι δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο (υποψιαζόμαστε!) που εξυπηρετεί αυτή η ανακοίνωσή. 

Λοιπόν, με μήνυμά μας από 8/9 σας προτείναμε την ιδέα μιας ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ “του ποδαριού” …όπως λέτε, στο χώρο του Μεσαιωνικού Πύργου Βαρνάβα (ξεκίνησε 29.8 με δικό σας Like) . Επειδή ούτε και εμείς πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, του δώσαμε χαρακτηριστικά την ονομασία  “Όνειρο θερινής νυκτός” όπως φαίνεται στην εικόνα. Είναι γεγονός ότι σας προτείναμε δύο πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής 19 ή 27/9/15 ήτοι (19) ολόκληρες ημέρες για τις οποίες αρχικά απαντήσατε θετικά. (Όπως προκύπτει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάξαμε).
Για το εγχείρημα αυτό δεν χρειαζόταν καμιά άδεια Αρχαιολογικής, αφού η συναυλία θα μπορούσε να διεξαχθεί (εναλλακτικά, όπως είπαμε) στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας (Αγ. Παρασκευή). Εν τω μεταξύ βρήκαμε και 2η ορχήστρα….. όπως και δωρεάν καρέκλες. Το μόνο που απέμενε για εσάς να κάνετε ήταν να ζητήσετε προσφορές, να στρώσετε το έδαφος σε επιφάνεια 10Χ4μ, και  …τα περισσότερα θα ήταν έτοιμα μέχρι 27/9. 

Μπορείτε να μας πείτε ποια διαφορά  έχουν όλες αυτές τις προγραμματισμένες και οργανωμένες εκδηλώσεις της κοινότητας, που τελικά δεν γίνονται, από τις “δουλειές του ποδαριού”?? Μας έφαγε βλέπετε η οργάνωση, θα τρελαθούμε εντελώς ...με το μπάχαλο, όλο προγραμματισμό είμαστε και  τίποτα δεν γίνεται
Οι δουλειές στο ποδαριού αποδείχθηκαν πάντα …πιο αποτελεσματικές  αφού είναι οι μόνες που τελικά μπορούν να πραγματοποιηθούν,  όταν έχεις λίγη τρέλα παραπάνω (ενθουσιασμό) περισσότερη διάθεση για δουλειά, αλλά προπάντων καλούς φίλους για να σε υποστηρίξουν στην πράξη και όχι στα λόγια.

Εν πάση περιπτώσει το θέμα θεωρείτε λήξαν εφόσον δεν προλαβαίνετε και δεν μπορείτε. Όμως ξεγλιστράτε και δεν δεσμευόσαστε για του χρόνου!

Τώρα, για τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην ανακοίνωσή, μας προκαλούν μεγάλη θλίψη αφού προκύπτει ανάγλυφα η κατάντια του Δήμου όπως φθάσαμε έως εδώ, με τους πρώην και τους νυν. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και συμπαραστεκόμαστε, αλλά…. η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλο, εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης. Μας έχουν "παρκάρει"… τοπικά προβλήματα δεν λύνονται, οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε …να αντιδράσουμε…. και εσείς οφείλετε να κτυπήσετε το χέρι σας στο τραπέζι, να διαλέξετε στρατόπεδο.

Ειλικρινά λυπόμαστε και τρομάζουμε όταν διαβάζουμε από τα χείλη σας  “το χάλι μας” σαν Δήμος/Κοινότητα. Σε βαθμό απόγνωσης προϊδεάζεται τον κόσμο για τα χειρότερα, από την κατάργηση πολιτιστικών εκδηλώσεων έως την μείωση εκτέλεσης καθημερινών λειτουργιών της κοινότητας (όπως ήδη εμφανίστηκαν) λόγω  έλλειψης χρημάτων και υποστήριξης από την κεντρική διοίκηση. Προγράμματα ναυαγούν και λεφτά δεν υπάρχουν για τον Βαρνάβα– τίποτε δεν προχωρά και τίποτα δεν γίνεται) παρά τις προσπάθειες των τοπικών προέδρων, αλλά και τις κραυγές ενεργών και μη πολιτών όπως και επιχειρηματιών.
Διαβάζουμε τις ευχές σας “Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος” και αλήθεια τρομάζουμε… που δεν μπορείτε να δεσμευτείτε στο ελάχιστο.
Μας Λέτε “Μπορούμε από κοινού όλοι να κάνουμε ένα πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην τρέχουσα χρονιά και οι κινήσεις που θα γίνουν να είναι προγραμματισμένες για να μπορέσουν με τα λίγα μέσα που έχουμε να τις υλοποιήσουμε” ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΡΗΚΑΜΕ… δεν μας λέτε τίποτα, μία από τα ίδια ή χειρότερα, τι άλλαξε?
Από ιδέες και όρεξη σκίζουμε …αλλά σαν ζητιάνοι συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την φτώχεια και την μιζέρια μας…
Είναι χρήσιμο να κάνετε ένα σοβαρό απολογισμό του έργου σας 2014-15 και να  παρουσιάσετε το αναλυτικό τεχνικό πρόγραμμα του 2016 για το οποίο να δεσμευόσαστε. Είναι απαραίτητη η διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση και διαχείριση, σε αυτούς τους ύποπτους και χαλεπούς καιρούς.

Δεδομένης  της ευκαιρίας  παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για την πρόοδο και τα τελικά αποτελέσματα που πετύχατε για τα θέματα της ατζέντας που σας ενεχυριάσαμε -εκθέσαμε πριν ένα χρόνο, με την ανάληψη των καθηκόντων σας.
Ενδεικτικά Μερικά από αυτά,

Διόδια, Ανακύκλωση, Ανάδειξη Ρεματιάς, Οδική ασφάλεια διαδρομής, Οδικό δίκτυο Βαρνάβα λακκούβες -χωματόδρομοι, Νέος Δήμος, Εθελοντισμός, Ονοματοδοσία οδών, Διαχείριση απορριμμάτων Σκουπίδια, ΧΥΤΑ Γραμματικού…κλπ.

Μήπως τελικά
  • Κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση μιας Επιτροπής Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Πολιτών Βαρνάβα ??
  • Ένα δημοψήφισμα (περιλαμβάνεται στα καθήκοντά σας) για συνένωση με τον όμορο δήμο Ωρωπού μέχρι την δημιουργία του Νέου δήμου (Αφιδνών) των 5 είναι σκόπιμο???
Μ. Αποστολόπουλος

Σημ. Μας βγάλατε στα μανταλάκια και ευχαριστούμε. Έτσι θα μιλάμε τώρα ???

====

Σήμερα 21/9 λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από την Κα Ασημακοπούλου  που οφείλουμε να  κοινοποιήσουμε. Πάντως στο Άρθρο μας δεν υπήρξε καμιά προσωπική αιχμή. Κρίνουμε την πολιτική όχι όμως τα πρόσωπα. Με αφορμή τον Πολιτισμό (Συναυλία), θέσαμε σημαντικά ερωτήματα, και ανησυχίες (που έχουν πολλοί συμπολίτες μας για το μέλλον αυτού του τόπου) που παραμένουν ακόμα αναπάντητα.  Η διοργάνωση τοπικής συνέλευσης  είναι αναγκαία για να ξεκαθαριστεί (χαραχθεί) η πορεία του μέλλοντός μας. Η κα Ασημακοπούλου έχει την στήριξη μας... όχι όμως και η παράταξή της, κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

*Καμιά δέσμευση ότι η συναυλία μπορεί θα γίνει του χρόνου!

-------------

Για το αν δεσμεύομαι η όχι η για το αν μάχομαι για τον τόπο μου μπορείτε να ρωτήσετε την αντιπολίτευση ώστε να μην πείτε ότι η συμπολίτευση με υποστηρίζει.  Όσο το αν νοιάζομαι για τους δημότες μου τους δύσκολους καιρούς που ζούμε σας αναφέρω ότι , όλο το καλοκαίρι που πέρασε ο Βαρνάβας συμμετείχε σε ότι πολιτιστικό στήθηκε από τον Δήμο για πρώτη φορά και μετά από προσωπική μου απαίτηση και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα μου,  με δωρεάν μετακινήσεις και δωρεάν εισόδους ευπαθών ομάδων στα θέατρα, στις συναυλίες σε επισκέψεις μουσείων.
 Ομολογουμένως ήταν το καλύτερο καλοκαίρι για όσους συμμετείχαν στα θέατρα στις συναυλίες και στις εκδρομές οι οποίες ανέβαιναν στη σελίδα της κοινότητας (που δεν την είδα πουθενά σε σας κοινοποιημένη*), αλλά και με θυροκόλληση στα καταστήματα της κοινότητας  . Το πιο όμορφο ήταν ότι συμμετείχαν τόσο οι νέοι όσο και τα μέλη του ΚΑΠΗ, στην ίδια παρέα. Πάρα πολλοί άνθρωποι δε , παρακολούθησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους θεατρική παράσταση .
  Με προσωπική μου ευθύνη και έξοδα στο μεγαλύτερο ποσοστό ο κόσμος κατέβηκε στην παραλία για μπάνιο , για δύο μήνες καθημερινά , όπου και γνωρίστηκε και κοινωνικοποιήθηκε .  Με το summer camp που έγινε και απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά των εργαζομένων για ενάμισι μήνα δημιουργήθηκε άλλη ομάδα και οι γονείς και τα πιτσιρίκια γνωρίστηκαν μεταξύ τους.  Θα ήταν πολύ ωραία να έκλεινε αυτό το όμορφο καλοκαίρι με τη συναυλία που αναφέρατε αλλά δεν προλαβαίναμε όπως σας είπα. Δεν θα πετάξουμε όμως και όλα τα άλλα στα σκουπίδια επειδή δεν προλαβαίναμε αυτό .  Ίσως θα έπρεπε να προβάλλονται κάποια πράγματα για να τα μαθαίνει ο κόσμος που δεν ξέρει, όμως κι εγώ όπως και σεις δεν είμαι πολιτικός και δεν κοιτάω να προβάλλω τη δουλειά μου κοιτάω να την κάνω όσο πιο σωστά μπορώ με αγάπη και ειλικρίνεια . Τώρα αν είναι μια από τα ίδια όπως λέτε… Δεν ασχολούμαι με το τι γινόταν παλιά κοιτάζω μόνο μπροστά και από τα λεγόμενα του κόσμου,  φαντάζομαι πως δεν είναι 

 

* Δημοσιευμένες Δράσεις της Κοινότητας στα "ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ"



Διαβάστε ακόμα: 


5 σχόλια:

  1. Να σας πω παράξενο γιατί βγάλανε ανακοίνωση;;;;;... μια εξυπνη ιδέα ηταν μόνο και πέρασε. την χαντάκωσαν αυτο πιστεύω Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοψήφισμα εδω και τωρα να μπουμε Ωροπο/ καλυτερα με τους γειτονες μας παρα με τα Μακρινους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαξιωση σε κάθε ομορφο που προτείνουν αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μήτρος και ο Μητρούσης , δύο φουκαράδες συγκάτοικοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αγωνίζονται να επιβιώσουν κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Επειδή χρωστούν παντού, από τη σπιτονοικοκυρά τους μέχρι τον περιπτερά της γειτονιά τους και τον εστιάτορα, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πιστωτές τους ...ετσι και εμείς στο Βαρνάβα με δουλειές του ποδαριού προσπαθούμε να αναστήσουμε τον χαμένο πολιτισμό του Βαρνάβα. Ωραίο αρθρο με πολλές παραμέτρους για την κοινωνία και το μέλλον του Βαρνάβα. Η συγκρότηση επιτροπής νομίζω είναι το ζητούμενο. Λυπάμαι για το ναυάγιο της συναυλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασιλείου Π. Καθηγητής20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:39 π.μ.

    Κε MikeA- Έψαξα στην σελίδα σας και βρήκα όλα τα θέματα της ατζέντας που μιλάτε. Εμεινα κατάπληκτος απο την δουλειά το ζήλο και το ενδιαφέρον σας για τον Βαρνάβα αλλά και τον τροπο που κυνηγάτε τα θέματα. Σημαντικό για μένα ειναι οτι κάνετέ πολιτική χωρίς να ειστε πολιτικός και ετσι να παραμείνετε. Κουραστήκαμε με τα κουφια λόγια των πολιτικών. Μακάρι να ειχα χρόνο να ασχοληθεώ κι εγω. Καλή επιτυχία, συνεχίστε σταθερά και δυνατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή