Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ο ΣΚΑΙ ζήτησε βοήθεια για να αναδείξη το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού

Ο ΣΚΑΙ, σε επαφή που είχε με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ζήτησε βοήθεια για την δημιουργία ρεπορτάζ, σχετικού με το πρόβλημα του σχεδιαζόμενου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την εξ αυτού του λόγου καταστροφή του περιβάλλοντος της Β/Α Αττικής και της ονειρεμένης ρεματιάς του Βαρνάβα.

Συντελεστές παραγωγής Κα Α. Παφίλη ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ,

με συντονιστή τον κ. Μιχάλη Αποστολόπουλο μέλος Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βαρνάβα.

Παρουσιαστές θεμάτος.
Γιώργος Αθανάσουλας - ενεργός πολίτης Γραμματικού.
Νίκος Βούλγαρης Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα.
Νίκος Κούκης Πρόεδρος Κοινότητας Γραμματικού.

Βιντεοσκοπήθηκε η ρεματιά Βαρνάβα και η τοποθεσία του Μαύρου Βουνού Γραμματικού ( σχεδιαζόμενος χώρος εναπόθεσης στο εκκλησάκι των Κυπρίων του δυστυχήματος) και πάρθηκαν συνεντεύξεις με τους ομιλητές και καταγράφηκαν τα επιχειρήματα: Οι λόγοι που δεν πρέπει να γίνει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό όπως και οι έτοιμες λύσεις .

Μέρος του ρεπορτάζ θα προβληθεί στο δελτίο των ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ Τετάρτη 9.7.08 στις 21.00 και ολοκληρωμένη παρουσίαση στις 10.7.08 ώρα 13.00.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

2 σχόλια:

  1. Καλό μεσημέρι
    Το είδα το ρεπορτάζ και ειλικρινά λυπάμαι διότι αντι να αναδείξει το θέμα ,το έθαψε!
    Παρουσιάστηκαν ομιλητές από πλευράς Γραμματικού και Βαρνάβα με μόνο επιχείρημα τη στείρα αντίθεση στη χωροθέτηση, χωρίς να ακουστούν τα ουσιώδη επιχειρήματα:
    -Για ποιο λόγο δεν πρέπει να γινει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και
    -Ποιές λύσεις προτείνουν.

    Από την άλλη η παρουσίαση του εκπροσώπου της ΕΣΠΑ έβαλε την ταφόπλακα στο θέμα καθώς παρουσίασε τους αντιδρούντες χωρίς ενημέρωση και άσχετους!
    Γενικά η παρουσίαση του θέματος ήταν απαράδεκτη καθώς σαλαμοποιούσε τους ΧΥΤΑ της Κρήτης με της Αν.Αττικής και της Κερκυρας τη στιγμή που οι περιοχές και τα ευαίσθητα σημεία τους είναι εντελώς ξεχωριστά.
    Αποψή μου είναι να αποφεύγεται η παρουσίαση του θέματος από δημοσιογράφους, αν αυτοί δεν έχουν μελετήσει καλά τα στοιχεία που θα τους έχετε δώσει, ώστε να γίνει καλή δουλεια και το πρόβλημα να αναδειχθεί σε όλες του τις διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αν μου επιτρέπετε να προσθέσω και κατι ακόμα....σημασία έχει να καταλάβουν οι τηλεθεατές το πρόβλημα, τους λόγους που καποιο έργο δεν πρέπει να γίνει και ποιες εναλλακτικές λύσεις προτείνονται.
    Μόνο τότε δημιουργείται μία τάση, ένα ρευμα, ένα κλίμα τα οποια μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης.
    Στην προκειμένη περίπτωση οι τηλεθεατές καταλάβαμε πως η αντίδραση για τη χωροθέτηση είναι προιόν έλλειψης ενημέρωσης!!!
    Και τί σχέση μπορεί να έχουν οι ΧΥΤΑ της Λευκίμμης και της Χερσονήσου με το Γραμματικό;;;
    Το Γραμματικό αλλά και όλη η Β.Α. Αττική είναι η περιβαλλοντική και οικιστική ΑΝΑΣΑ της πρωτεύουσας!
    Προς εκεί αναπτύσσεται πλέον η Αθήνα και από εκει ελπίζει να αναπνέει!
    Τα κατάλαβαν αυτά οι τηλεθεατές;
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή