Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο “Καλλικράτης” δημιουργεί δυσάρεστες παρενέργειες.

Εν όψει «Καλλικράτη» πάντως και των επικείμενων εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν δουλεύει τίποτα. Όλοι, δήμαρχοι και οι λοιποί μνηστήρες, τρέχουν για το «χρίσμα» και όλοι ψάχνονται για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό τους με τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν.
Οι υπάλληλοι, από την πλευρά τους, έχουν κατεβάσει τα στιλό και περιμένουν τις εξελίξεις, μια και αν εφαρμοστεί αμέσως ο «Καλλικράτης» οι περισσότεροι θα έχουν πρόβλημα. Πρώτον, γιατί δεν γνωρίζουν πού θα βρεθούν με τις συνενώσεις, δεύτερον, γιατί ενδέχεται να μετακινηθούν (ειδικά στην επαρχία) σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τρίτον, γιατί ορισμένοι που είναι με συμβάσεις θα απλωθούν!
Η αγωνία και ο προβληματισμός είναι πιο έκδηλα στις δημοτικές επιχειρήσεις. Γιατί πολλές θα κλείσουν, με αποτέλεσμα όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι να μείνουν στον δρόμο και αυτοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αλλά και οι μόνιμοι, που δεν θα απολυθούν, θα μεταταχθούν σε δήμους ή άλλες επιχειρήσεις των συνενωμένων ΟΤΑ που μπορεί να μην είναι στην πόλη τους και ξαφνικά να βρεθούν σε νέες περιοχές και σε νέο περιβάλλον σαν... πρωτάρηδες!
Όλα αυτά έχουν κάνει τους εργαζομένους στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις σκεπτικούς και φυσικά το κλίμα στις υπηρεσίες των ΟΤΑ είναι βαρύ. Κανένας δεν έχει διάθεση να δουλέψει, όλοι είναι εκνευρισμένοι και οι αντεγκλήσεις με τους πολίτες είναι αρκετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου