Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - Κε ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ, θεωρήστε ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ & ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΣΑΣ

Τι μέτρα είχατε πάρει για την πρόληψη των πυρκαγιών στο Βαρνάβα το 2009 &10?
Τι μέτρα είχατε πάρει για την εφαρμογή των αποφάσεων του Κ.Σ σχετικά με το θέμα?
Από ότι γνωρίζουμε τίποτα.
Τις αιτίες και τους κινδύνους των πυρκαγιών αυτών τις ξέρουν πλέον και οι πέτρες: οι αμέτρητοι σκουπιδότοποι μέσα στις ρεματιές και τα δάση του Βαρνάβα (=βραδυφλεγείς βόμβες), τα ξερά χόρτα γύρω από τις κατοικίες, και η αμέλεια των περαστικών που πετάνε αποτσίγαρα και άλλα εύφλεκτα υλικά στο δάσος (επισκέπτες παραλίας, αλλά και ντόπιοι) κ.α
Τα πρώτα και βασικά μέτρα που θα έπρεπε να είχατε πάρει είναι:
  •  Ο καθαρισμός όλων των σκουπιδότοπων μέσα στο δάσος(*)
  •  Η απαγόρευση και η αποτροπή μέσω συστηματικών ελέγχων της καύσης ξερών κλαδιών και καλαμιών, η οποία θα πρέπει να γίνεται μόνον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της Υπ’ αριθ. 9/2000 πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ Β’ 1459/30-11-2000) “Κανονισμός ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις” όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την 9Α/2005 Πυρ/κή Διάταξη (ΦΕΚ Β’ 1554) και ισχύει.
  •  Η απομάκρυνση της υπόροφης βλάστησης κατά προτεραιότητα: 1) εκατέρωθεν του οδικού δικτύου (δασικό, επαρχιακό και εθνικό), 2) σε επικίνδυνα σημεία, 3) σε αντιπυρικές ζώνες, και 4) στη ζώνη μίξης δασών και οικισμών.
  • Επιβάλλεται στους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων (χωματερή Βαρνάβα) η παρουσία υδροφόρου οχήματος με μέριμνα του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού). (Πόσες φορές ντάλα καλοκαίρι με δυνατούς άνεμους έχει πάρει φωτιά η χωματερή?).
  • Εκτός από την ευθύνη που έχουν οι αρμόδιες δασικές, πυροσβεστικές, δημοτικές και άλλες υπηρεσίες, μεγάλο μερίδιο ευθύνης αναλογεί σε εμάς τους απλούς πολίτες, ίσως το μεγαλύτερο. Η «αμέλεια» αποτελεί το πρώτο συνθετικό των περισσότερων αιτιών πυρκαγιάς και αυτή την αμέλεια καλούμαστε να συγκρατήσουμε με κάθε τρόπο την αντιπυρική περίοδο. Συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις πυροπροστασίας και δασοκαθαρισμών.
Έναν περιβαλλοντικό Σύλλογο που ιδρύθηκε το 2007 από τους Νέους κατοίκους Βαρνάβα, για το σκοπό αυτό - δηλ. της προστασίας του περιβάλλοντος κ.λ.π - κατάφερες και πατρονάρισες (κακώς) με συναίνεση του προέδρου του - και των μελών του Δ.Σ – και στην συνέχεια διέλυσες, αφού του άλλαξες τα φώτα (συγνώμη την ονομασία)  ανταμείβοντας τον πρόεδρό του στην θέση νομικού συμβούλου της κοινότητας, σχέση εργασίας υπηρεσιών επί αμοιβή. Έτσι ο στόχος επετεύχθη - έμεινε ένας Σύλλογος "φάντασμα" χωρίς μέλη και που παραδόξως ακόμα έχει τον ίδιο πρόεδρο…(ηθικά ανάρμοστο!). Έτσι ναυάγησε και η προοπτική για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις πυροπροστασίας και δασοκαθαρισμών.

Παρόλα αυτά επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι μας στην πρόληψη των πυρκαγιών, το χρωστάμε στα τόσα θύματα που έχουμε θρηνήσει όσο και στους εαυτούς μας. Γίνεται ενεργοί πολίτες και βοηθήστε τον τόπο.

Κατόπιν ΟΛΩΝ αυτών Κύριε Πρόεδρε, σας θεωρούμε υπόλογο, γιατί ΔΕΝ εφαρμόσατε τις αποφάσεις του Κ.Σ και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους.
Ως δημόσιος άνδρας που είσθε,
Καλείστε και παρακαλείσθε να δώσετε εξηγήσεις και εφόσον κάνουμε λάθος, ζητούμε προκαταβολικά ΣΥΓΝΏΜΗ.

"Τυχαίο? δεν νομίζω."
______________________________
Εμείς οι απλοί κάτοικοι του Βαρνάβα
και ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΣΧΟΛΙΩΝ
TRACKER είπε...
Το πολιτικό κόστος είναι αυτό που ενδιαφέρει και από την άλλη γιατί να στενοχωρήσουν τους ψηφοφόρους τους. Έτσι μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει. Ο καθένας κάνει ότι θέλει η παρανομία οργιάζει και όλοι εξυπηρετούνται με τον α ή β τρόπο. Παρόλα αυτά αυτοί βρίζουν και τους μεν και τους δε, από την άλλη όμως δεν θα επιτρέψουν σε κανένα άλλο και φυσικά ξένο να διεκδίκηση πολιτική θέση, παρά μόνο από το δικό τους σινάφι. Αυτή είναι η κλειστή κοινωνία του Βαρνάβα με τα καλά της ή τα κακά της, έτσι έχει μάθει ο κόσμος να ζει ανά τους αιώνες γι αυτό και έχει μείνει πίσω, στον μεσαίωνα. Πυρκαγιές πέρσι και φέτος – κάποιοι λένε κρίμα, άλλοι λένε δεν πειράζει θα ξαναβγούν τα δέντρα, άλλοι λένε το πρόβλημα το έχουν οι ξένοι στην περιφέρεια του Βαρνάβα, δεν παν να καούν και να ξεκουμπιστούν τι μας νοιάζει, εμείς πήραμε τα λεφτά μας. Αυτή την νοοτροπία εκφράζει ενδεχόμενα ο κ. Βούλγαρης (πρώην μεσίτης, πρώην χωματουργός κλπ) καμιά πρόληψη καμιά προστασία – άστα να καούν οικόπεδα θα γίνουν. Για τους καμένους νέους κατοίκους αυτό είναι μια παράπλευρη απώλεια, τι να κάνουμε. Όλες οι ρεματιές γεμάτες σκουπίδια και μπάζα, τους βλέπουν τους ξέρουν αλλά δεν τους ενοχλούν ντόπιους και φερτούς το αλισβερίσι πάντως γίνεται. Η ντροπή της χωματερής του χωριού. Τα σκουπίδια κοντεύουν να φθάσουν κοντά στο νεκροταφείο οι δε οσμές από τις φωτιές που ανάβουν συχνά, φθάνουν και πνίγουν τα σπίτια. Συχνά βλέπουμε, και φορτηγά με μπάζα και σκουπίδια από άλλες περιοχές που αδειάζουν όπου βρουν. Για τον σύλλογο του κατσαφαδου δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ταπατε όλα. Καλό το «Καλείστε και παρακαλείσθε να δώσετε εξηγήσεις κ. Βούλγαρη», αλλά μην περιμένεις να σου απαντήσει. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να βγάλω το άχτι μου. Νασε καλά. Νομίζω αυτά φθάνουν προς στιγμή και με συγχωρείς που θέλω να κρατήσω την ανωνυμία μου προς το παρών τουλάχιστον.


Μαυρογιαλούρος είπε...
Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων που επικρατεί κάθε χρόνο στην περιοχή μας, αποτελεί ευεπίφορο έδαφος για την εμφάνιση πυρκαγιάς. Έτσι, ζωές και περιουσίες μας ενδέχεται να κινδυνέψουν και πάλι. Αυτός και μόνον λόγος επέβαλλε την έγκαιρη λήψη, όλων των αναγκαίων μέτρων για την πυροπροστασία της περιφέρειας του Βαρνάβα. Αλλά εδώ ο τοπικός δήμαρχος, περί άλλων τυρβάζει δυστυχώς.

4 σχόλια:

  1. Το πολιτικό κόστος είναι αυτό που ενδιαφέρει και από την άλλη γιατί να στενοχωρήσουν τους ψηφοφόρους τους. Έτσι μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει. Ο καθένας κάνει ότι θέλει η παρανομία οργιάζει και όλοι εξυπηρετούνται με τον α ή β τρόπο. Παρόλα αυτά αυτοί βρίζουν και τους μεν και τους δε, από την άλλη όμως δεν θα επιτρέψουν σε κανένα άλλο και φυσικά ξένο να διεκδίκηση πολιτική θέση, παρά μόνο από το δικό τους σινάφι. Αυτή είναι η κλειστή κοινωνία του Βαρνάβα με τα καλά της ή τα κακά της, έτσι έχει μάθει ο κόσμος να ζει ανά τους αιώνες γι αυτό και έχει μείνει πίσω, στον μεσαίωνα.
    Πυρκαγιές πέρσι και φέτος – κάποιοι λένε κρίμα, άλλοι λένε δεν πειράζει θα ξαναβγούν τα δέντρα, άλλοι λένε το πρόβλημα το έχουν οι ξένοι στην περιφέρεια του Βαρνάβα, δεν παν να καούν και να ξεκουμπιστούν τι μας νοιάζει, εμείς πήραμε τα λεφτά μας.
    Αυτή την νοοτροπία εκφράζει ενδεχόμενα ο κ. Βούλγαρης (πρώην μεσίτης, πρώην χωματουργός κλπ) καμιά πρόληψη καμιά προστασία – άστα να καούν οικόπεδα θα γίνουν. Για τους καμένους νέους κατοίκους αυτό είναι μια παράπλευρη απώλεια, τι να κάνουμε.
    Όλες οι ρεματιές γεμάτες σκουπίδια και μπάζα, τους βλέπουν τους ξέρουν αλλά δεν τους ενοχλούν ντόπιους και φερτούς το αλισβερίσι πάντως γίνεται.
    Η ντροπή της χωματερής του χωριού. Τα σκουπίδια κοντεύουν να φθάσουν κοντά στο νεκροταφείο οι δε οσμές από τις φωτιές που ανάβουν συχνά, φθάνουν και πνίγουν τα σπίτια. Συχνά βλέπουμε, και φορτηγά με μπάζα και σκουπίδια από άλλες περιοχές που αδειάζουν όπου βρουν. Για τον σύλλογο του κατσαφαδου δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ταπατε όλα.
    Καλό το «Καλείστε και παρακαλείσθε να δώσετε εξηγήσεις κ. Βούλγαρη», αλλά μην περιμένεις να σου απαντήσει.
    Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να βγάλω το άχτι μου. Νασε καλά.
    Νομίζω αυτά φθάνουν προς στιγμή και με συγχωρείς που θέλω να κρατήσω την ανωνυμία μου προς το παρών τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων που επικρατεί κάθε χρόνο στην περιοχή μας, αποτελεί ευεπίφορο έδαφος για την εμφάνιση πυρκαγιάς. Έτσι, ζωές και περιουσίες μας ενδέχεται να κινδυνέψουν και πάλι.
    Αυτός και μόνον λόγος επέβαλλε την έγκαιρη λήψη, όλων των αναγκαίων μέτρων για την πυροπροστασία της περιφέρειας του Βαρνάβα. Αλλά εδώ ο τοπικός δήμαρχος, περί άλλων τυρβάζει δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσα και είδα - Ο κοινοτάρχης Βαρνάβα κ. Νίκος Βούλγαρης μιλώντας στο Alter είπε ότι «καίγονται σπίτια» στην περιοχή. Κάπου αλλού άκουσα πως ανέφερε στο SKAI (κ.Πορτοτοψάλτε)ότι απουσιάζει το κράτος και πήρε την πολύ σωστή απάντηση, πως εσείς είσθε το κράτος κ. Βούλγαρη.
    Γι αυτό το δυστυχώς φθάσαμε ΕΔΩ, αφού το κράτος απαρτίζετε από διοικούντες σαν τον παραπάνω Κύριο. Ψηλά γράμματα…
    Γεια σας και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσα σολα ο κ πρόεδρος μας αφησε χωρίς νερό σάββατο και Κυριακή. ενα ολοκληρο χωριο και κανεις δεν ηξερε τιποτα. Ετσι για να μας τιμωρήση και να δούμε ποσο χρήσιμος ειναι δηλαδή βουλγαρης η το χαος. Τι προτιμάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή